Bećiragić, Atić, Ražnatović....

Bez afera ne mogu reprezentativne selekcije

"Oni se trebaju izviniti svojim suigračima, kapitenu, što su ih ostavili na cjedilu kada je bilo najteže i ja sam spreman da ih pozovem", objasnio je Bećiragić.
Sport / Košarka | 22. 02. 2023. u 18:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jednostavno je nemoguće. Barem kada je u pitanju reprezentativni sport u BiH. Afere, sukobi na relaciji igrači - izbornici i tako u krug.
Sada je na red došla muška košarkaška reprezentacija, a na dnevnom redu je pitanje što se dogodilo s Edinom Atićem, Emir Sulejmanović odnosno zašto nisu pozvani na posljednje okupljanje u ovom ciklusu. Prvo je na presici, Adis Bećiragić, izbornik dao svoje objašnjenje.

"Sulejmanović je bio nezadovoljan jer je malo igrao na Europskom prvenstvu i prekinuo je razgovor s nama. Zamolio sam kapitena i Gordana Firića da porazgovaraju s njim i on je bio korektan i rekao je da on ne želi da igra jer ne igra. Ja sam ga ponovo zvao i onda je on poslao fotografiju u posljednji čas i napisao da ga boli noga. Ovaj ga put nismo zvali. Emir je na Europskom prvenstvu radio 150 posto i sjajan je profesionalac. Nadao sam se da će ga ta huja proći za tri mjeseca, ali nije - rekao je Bećiragić.

Kada je u pitanju Atić, izbornik je rekao da je uvijek radio posebno s Atićem jer smatra da je veliki potencijal.

"Atić je rekao posljednji put da bi mogao da igra protiv Mađarske, ali da ga boli ruka i da ne želi da ide u Francusku. Ja sam mu rekao da ne može tako. Dao sam mu opciju da ide s nama ili da ne bude nikako i on je izabrao da ne bude nikako s nama. Rekao sam da mu ja to ne bih preporučio, a na kraju doviđenja. Oni se trebaju izviniti svojim suigračima, kapitenu, što su ih ostavili na cjedilu kada je bilo najteže i ja sam spreman da ih pozovem", objasnio je Bećiragić.

Emir Sulejmanović i Edin Atić se nisu oglašavali nakon izjava izbornika, ali je to dan kasnije napravio Edinov menadžer Miško Ražnatović, mnogi će reći najvažnija osoba europske košarke u ovom trenutku.

"Smatram da je neophodno upoznati javnost s činjenicom da se Edin Atić odazvao pozivu reprezentacije BiH za prozore u studenom, te da zbog ozljede prsta nije bio u mogućnosti da igra. Po povratku u Podgoricu na rentgenskom snimku utvrđen je prelom. Uslijed preloma Edin je propustio više utakmica u periodu od 23.11. do 18.12. Želja igrača da nastupa za nacionalni tim nikada nije bila sporna, tako da ako se poslužimo žargonom reprezentacija BiH nikada neće biti ostavljena od strane djevojke i Edin će uvijek biti tu za nju", napisao je Ražnatović.

Nakon Miška, oglasio se i Edin Atić koji je također napisao:

"Uvijek uz BiH, uvijek uz momke i reprezentaciju! Dok sam zdrav nikada poziv odbiti neću! Kako i do sad tako i od sad. Bit ću uz momke, iako fizički nisam s njima, a svim srcem bih volio da sam tu. Naprijed Bosno i Hercegovino". 

Kako će se stvari razvijati dalje teško je reći. Ali za očekivati je da će se problemi političkim rječnikom rečeno u paketu. Jer kvalifikacije se bliže kraju, reprezentacija će teško na Svjetsko prvenstvo, traži se novi generalni tajnik, nije nemoguće da i Bećiragić bude uskoro bivši. Uostalom, njegov prethodnik Bosnić je otišao nakon nesporazuma i spiskova sa imenima igračima. 

Kopirati
Drag cursor here to close