Nakon pobjede nad Crnom Gorom

Bećiragić: O Atiću i Sulejmanoviću sam sve rekao već ranije

"Forma nekih igrača je vjerovatno bila na nižem nivou nego što smo očekivali, ali smo pobijedili jako važnu utakmicu i ostali u trci za SP. Hvala svima koji su nas podržavali", istakao je izbornik Bećiragić.
Sport / Košarka | 24. 02. 2023. u 00:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

To je u ovom trenutku bilo to. Skromna partija u kojoj je ipak presudila nešto veća želja za bilo kakvom pobjedom. U ovoj postavi reprezentacija BiH nije mogla bolje, niti više. U pojedinim trenucima se nudila prilika, da se stvori možda prednost od osam do deset poena, ali su obično u tim trenucima košarkaši BiH "prodali" neku loptu, promašili neki šut, pa se protivnik vrlo brzo znao vratiti. Sada je još uvijek ostala nada da eventualno Česi iznenade Crnu Goru, pa da BiH eventulanim trijumfom dohvati to treće mjesto. Iako, realno, to je teško očekivati.

"Bila je ovo klasična utakmica između timova koji su imali svega 2-3 dana za pripreme. Imali smo ozbiljne probleme jer neki naši igrači ne igraju u svojim timovima, a neki su imali i probleme s povredama kao Halilović. Forma nekih igrača je vjerovatno bila na nižem nivou nego što smo očekivali, ali smo pobijedili jako važnu utakmicu i ostali u trci za SP. Hvala svima koji su nas podržavali", istakao je izbornik Bećiragić koji se odgovorio na pitanje zašto u ovoj utakmici nije koristio Sejfića, Topolovića i još neke igrače, selektor je odgovorio:

“Vjerujem da su dva visoka igrača Crne Gore mnogo nadmoćnija i da to nije dovoljan kvalitet. Svaka greška je mogla da prebaci ritam i momentum utakmice iz jedne ruke u drugi. Znam da Sejfić i Topolović nisu na nivou da igraju protiv ove Crne Gore. Nije to dovoljan kvalitet, bez obzira na njihovu ogromnu energiju”, rekao je iskreni Bećiragić.

Potom je još jednom govorio o statusu Emira Sulejmanovića i Edina Atića.

"Malo mi je nezgodno kad mi neko postavlja pitanje jer mi neko ko tako postavlja pitanje kaže "Adise, ti lažeš". Ja sam već to ogolio i rekao sam sve što treba. Miško Ražnatović se oglasio, znam ga 40 godina i on radi svoj posao. Jedan je od najboljih na svijetu, a i ja radim svoj posao onako kako treba. Meni je prva stvar u životu da ne lažem jer vjerujem u Boga. Ja sam rekao sve što znam i sve ostalo je… Pitaj druge. Emir nije htio da dođe jer je ljut na mene. Firiću se javio i rekao da neće da igra jer nije igrao na SP. zvao sam ga, a on je poslao sliku gdje ga boli noga", rekao je Bećiragić i nastavio:

“Što se tiče Atića, on je dobar momak, ali previše opušten. On je lola. Postavio je uslove koji su neprihvatljivi da bi igrao protiv Mađarske. Sve drugo je iskrivljivanje. Ja ljude puštam da imaju komfor sa mnom, a kad pređu granicu onda nemaju gdje da pobjegnu", zaključio je Bećiragić.

Kopirati
Drag cursor here to close