Potrebna je jedna velika pobjeda

Šanse za plasman na Svjetsko nisu velike ali postoje

Sigurno je da oni najbolji koji budu igrali Euroligu i NBA ligu neće biti na raspolaganju svojim selekcijama u posljednja dva prozora kada BiH igra protiv Francuske i Mađarske, odnosno na kraju Crne Gore i Mađarske.
Sport / Košarka | 05. 07. 2022. u 00:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nastavku kvalifikacija za SP, kao što je poznato od ranije BiH će igrati protiv Francuske, Crne Gore i Mađarske. Francuska i Litva u skupini K imaju trenutačno omjer 5-1 i samo se čudo može dogoditi da ove dvije selekcije ostanu bez završne smotre. Bez obzira na rostere koji budu na raspolaganju.

Crna Gora je uspjela uzeti skalp Francuzima pa je za sada na trećem mjestu sa četiri pobjede i dva poraza. Međutim, preostale tri selekcije su na istom omjeru poraza i pobjeda. Češka, BiH, Mađarska imaju 3-3. Preostala tri prozora su u kolovozu, skoro pred sami početak Eurobasketa, u studenom te u veljači naredne godine.

Sigurno je da oni najbolji koji budu igrali Euroligu i NBA ligu neće biti na raspolaganju svojim selekcijama u posljednja dva prozora kada BiH igra protiv Francuske i Mađarske, odnosno na kraju Crne Gore i Mađarske. Tri pobjede teško da mogu biti dovoljne, ali tko zna kakve će rezultate ostvariti Crna Gora protiv Litve i Češke, odnosno što će napraviti Česi protiv Francuza.

Tri selekcije iz svake skupine će ići na SP naredne godine. Realno, u ovom trenutku bi plasman BiH bio pravi podvig jedna vrsta veliko iznenađenja.

1. kolo: Crna Gora - Bosna i Hercegovina 24. kolovoz 2022.
2. kolo: Bosna i Hercegovina - Francuska 27. kolovoz 2022.
3. kolo: Bosna i Hercegovina - Mađarska 11. studeni 2022.
4. kolo: Francuska - Bosna i Hercegovina 14. studeni 2022.
5. kolo: Bosna i Hercegovina - Crna Gora 23. veljače 2023.
6. kolo: Mađarska - Bosna i Hercegovina 26. veljače 2023.

Kopirati
Drag cursor here to close