Bh košarkaši će teško na svjetsko

Bećiragić: Nismo mogli naći ritam

"Pravili smo neke košarkaške greške koje ne smiju da se dese i nadam se da ćemo to što prije riješiti. Možemo mnogo da napredujemo, posebno u napadu. Nadam se da ćemo se odmoriti i spremiti za meč s Bugarskom", kaže Bećiragić.
Sport / Košarka | 02. 07. 2022. u 09:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukupan šut manji od 36 posto, 24 promašene trice. Statistika s kojom se teško može pobjediti bilo kojeg protivnika, posebno ne raspoloženu Češku. Koja je imala šest dvocifrenih igrača. I ne nije Satoransky ubacio najviše, efikasniji od njega su bili Balvin s 19 poena, Bohacik je dodao tri manje.

S tim da je Balvin dodao i 11 skokova. Česi su svoju prednost počeli stvarati u finišu prve četvrtine. Prednost koja je polako rasla. Na kraju je završilo 93:81. Na 40-tak sekundi prije kraja, BiH se uspjela napokon spustiti ispod deset poena. Ali onda ide izgubljena lopta, trica Hrubana, pa prekršaj u napadu Muse. Muse koji je postigao 16 poena koliko i Roberson, međutim niti jedan niti drugi se ne mogu pohvaliti nekim sjajnom partijom. John je šutirao 5/12, Musa je bio slabiji 3/12.

"Teška utakmica za oba tima. Željeli smo pobijediti, ali statistika pokazuje da smo jako loše šutirali. Najveći razlog ovih procenata je činjenica da smo imali samo pet dana za pripreme. Igrači nisu u formi, nismo mogli naći ritam, posebno u drugom poluvremenu. Očigledno je razlika bila u fizičkoj pripremljenosti i u tome je bila osnova. Imali su daleko bolji procenat šuta. Znali smo da su dobri šuteri, ali mi smo morali bolje da šutiramo jer smo imali dobre pozicije. Pravili smo neke košarkaške greške koje ne smiju da se dese i nadam se da ćemo to što prije riješiti. Možemo mnogo da napredujemo, posebno u napadu. Nadam se da ćemo se odmoriti i spremiti za meč s Bugarskom. Pozivam navijače da dođu u Skenderiju i podrže nas jer ovi momci to zaslužuju," rekao je izbornik Adis Bećiragić.

Posljednju utakmicu prvog kruga BiH igra protiv Bugarske u ponedeljak. Kako sada stvari stoje, Litva ća završiti na prvom mjestu u skupini, Česi su bolji u međusobnom omjeru od BiH, ali će tražiti pobjedu u posljednjem kolu protiv Litve.

BiH će eventualnim trijumfom u ponedeljak izboriti drugu krug u kojem će nakon poraza u petak situacija biti jako teška. Jer Česi mogu u drugi krug i sa dvije pobjede, a tamo su već Francuska i Crna Gora, s tim da je Crna Gora napravila podvig trijumfom kontra Francuske, pa bi u nastavku kvalifikacija mogla imati tri pobjede na kontu.

Kopirati
Drag cursor here to close