Igrali ABA 2 ligu, bili prvaci BiH

Prije 31. godinu osnovan je HKK Zrinjski

Klub je kroz sve ove godine imao i uspona i padova, ali je najveći rezultat ostvario prije pet godina kada se okitio naslovom prvaka BiH.
Sport / Košarka | 23. 10. 2023. u 23:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trideset i jedna godina je prošla. Od dana kada je u Međugorju u Hotelu Ana-Meri, održana osnivačka skupština Hrvatskog košarkaškog klub Zrinjski. Jedan od pokretača kompletne priče bio je veliki košarkaški zaljubljenik Mariofil Džidić koji je na pomenutoj skupštini bio izabran za predsjednika kluba. Već tada je na skupštini izražena želja da HKK Zrinjski bude klub koji će ravnopravno nositi s najboljih klubovima ovih prostora.

Entuzijasti, ljudi koji nisu imali velikog iskustva u radu košarkaških klubova su udružili snage s onima koji su već imali iskustva radeći u prijeratnim klubovima Mostara, ali i Hercegovine. U upravnom odboru kluba se našlo sedam članova, u nadzornom su bila dva manje.

Svoju prvu utakmicu HKK Zrinjski je odigrao u Dubrovniku protiv domaćeg sastava. Boje kluba su branili: Josip Kožul, Jozo Prskalo, Samir Lerić, Marinko Erić, Dženan Rahimić, Toni Blažević, Mario Bogdanović, Darko Andrić, Eldin Karić. U svojoj prvoj natjecateljskoj sezoni klub je uz odobrenje HKS-a igrao Drugi ligu Hrvatske, kao domaćin svoje utakmice u Metkoviću.

Klub je kroz sve ove godine imao i uspona i padova, ali je najveći rezultat ostvario prije pet godina kada se okitio naslovom prvaka BiH. Pored toga klub je nastupao Balkanskoj ligi, odnosno ABA 2 ligi. Nažalost, posljednja sezona i dani poslije nje će svakako ostati upisani kao najteži koje je ovaj klub prolazio kroz povijest.

Kopirati
Drag cursor here to close