Bivši trener i igrač Zrinjskog

Džidić: HKK Zrinjski je u "čistilištu", treba se očistiti od "grijeha" da krene naprijed

Nakon vrlo naporne sezone, gdje je vodio ekipu u tri različita natjecanja i u preko 80 utakmica, bivši košarkaš a sada trener Boris Džidić napokon odmara i to u rodnom Mostaru.
Sport / Košarka | 02. 08. 2023. u 13:34 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Boris Džidić iza sebe ima debitantsku sezonu u zagrebačkom klubu KK Dinamo, a bio je i u stručnom stožeru U20 reprezentacije Hrvatske na nedavno održanom Europskom prvenstvu u Grčkoj.

Sezona u Dinamu

“Sezona u Dinamu, gdje sam kao šef omladinskog pogona vodio drugi tim i juniore, bila je rekao bih baš duga i vrlo uspješna. Drugi tim je izbacio par imena koji će se naći u radu sa prvim timom naredne godine a juniore je dijelilo par minuta da odemo na Final Four i borimo se za titulu ali, nažalost, bili smo lišeni usluga dva najbolja igrača u tom trenutku i ostali smo kratki. S obzirom da mi je upravo istekao ugovor sa Dinamom, u narednim danima ću  vidjeti u kojem smjeru ću ići iduće sezone”, kaže za Bljesak.info Boris Džidić koji je sada, po vlastitom priznanju, slobodan trener.

Bljesak.info / Boris Džidić

“Naravno da pratim HKK Zrinjski i upoznat sam sa dosta stvari oko kluba i ovo što se trenutno dešava Zrinjskom ja bih nazvao "čistilište". Svaki klub koji napravi "košarkaške grijehe" mora ih očistiti ali ako to uradi kako treba vrlo brzo će se opet vratiti gdje mu je i mjesto”, dodaje Džidić.

KK Dinamo / Boris Džidić

On smatra da su glavni razlog takvog sunovrata kluba financije, odnosno izostanak istih.

Sve kreće od financiranja

“Sve u današnjem sportu kreće od financija pa tako i u slučaju Zrinjskog. Koliko sam upoznat, stari dugovi koče da klub može krenuti prema naprijed. Zašto je došlo do dugova, to ne znam ali takve stvari se ne bi smjele događati ni u jednom sportskom kolektivu.To stvara lošu sliku u široj javnosti kako sportskoj tako i gospodarskoj i  onda može biti dodatni uteg za stvaranje nove zdrave priče”.

Boris Džidić smatra da HKK Zrinjski nije u bezizlaznoj situaciji i da se moraju naći novi ljudi koji će znati vratiti nekadašnjeg prvaka na staze stare slave. 

“Osobno sam bio u par navrata u klubovima koji su bili u sličnoj poziciji kao i Zrinjski sada, u vrlo kratkom roku smo došli od drugoligaša do ekipe koja pobjeđuje Aba ligaše. Sad kad se igrački kadar ispadanjem u niži rang rasuo, a omladinski pogon nije imao adekvatne juniore u prošlim sezonama, točno treba odrediti sportsku politiku za naredne godine i čvrsto se držati toga. Uvjeren sam da Mostar ima nove mlade stručne ljude koji vole košarku i koji su odrastali uz Zrinjski te mogu iznijeti novi projekat Zrinjskog i vratiti ga na regionalnu mapu, a prije svega vratiti povjerenje navijača koje se izgubilo u zadnjem periodu”, zaključio je Boris Džidić.

Kopirati
Drag cursor here to close