Žestoko podmlađivanje

Predstavljen novi izbornik, govorio i o Ajli Ikanović

"Bilo je tu dosta otkaza, vjerojatno je bilo i tehničkih problema u komunikaciji. Kako je tko otkazivao mi smo se odmah trudili da zovemo zamjenu. Vjerojatno je iz tog razloga i došlo do nesporazuma", tvrdi izbornik Pavlović.
Sport / Košarka | 01. 08. 2023. u 17:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas se u Sarajevu okupila ženska košarkaška reprezentacija BiH koju će u ove pripreme povesti novi izbornik Miloš Pavlović.

Već na početku se situacija zakomplicirala nakon priopćenja koja je uputilo rukovodstvo ŽKK Banovići, tvrdeći kako je Ajla Ikanović prvo pozvana a onda prekrižena za ovu okupljanje.

Problemi u komunikaciji

"Iskreno da vam kažem, ne bavim se društvenim mrežama, ali došla je do mene vijest. Ne znam što je točno objavljeno, ono što znam jeste da sam hitno slao pozive jer smo se ovako kasno okupili, bio je planiran i put za Grčku, a tražili smo da nam se što prije odgovori tko je na raspolaganju i tko može doći. Bilo je tu dosta otkaza, vjerojatno je bilo i tehničkih problema u komunikaciji. Kako je tko otkazivao mi smo se odmah trudili da zovemo zamjenu. Vjerojatno je iz tog razloga i došlo do nesporazuma. Ne postoji ništa iza toga, želim odmah to da demistifikujem. Svakako planiram da se sve igračice okupe i upoznaju, u ovom trenutku je taj spisak ono što nam je direktno potvrđeno. Ono što ja znam jeste da nije odgovoreno na email, odnosno na poziv", istaknuo je novi izbornik.

O istoj temi govorio je i predsjednik KS BiH, Dalibor Miloš.

"Pozvana je 12. lipnja u 15:05 da potvrdi dolazak, a taj dolazak nam nije nikad potvrđen. Tada su pozvane i sve ostale igračice, i apsolutno prihvatimo da je moguć neki tehnički problem. Mislim da je jako loša poruka što se nitko nije pokušao raspitati u savezu, prije ovakvog izlaska u medije", dodao je Miloš, koji je govorio i o izboru novog izbornika Pavlovića.

Žestoko podmlađivanje

"Krećemo dobrim dijelom iz početka, tražili smo izbornika i čovjeka koji ima znanje, autoritet i pogotovo u radu s mlađim igračima i koji je spreman iskoristiti njihov potencijal. Bitno je i da on sebe ovdje vidi kroz jedan višegodišnji rad kako bi ponovili uspjeh iz prethodnih godina. Naš izbor je pao na izbornika Miloša Pavlovića, s kojim smo vidjeli da isto razmišljamo, da imamo iste principe, vrijednosti i kvalitete, pa nam je drago da smo sklopili suradnju. Odlučeno je tako, nema puno vremena, prva utakmica je krajem godine u 11 mjesecu i ne možemo čekati prvi meč kako bi formirali tim. Htjeli ne htjeli, rekli smo to uraditi u osmom mjesecu i iako smo znali da nam se neke igračice neće odazvati, htjeli smo stvoriti kemiju i odnose, kao i procedure", rekao je predsjednik Miloš.

Novi izbornik Pavlović je spomenuo kako će reprezentacija krenuti sa "žestokim" podmlađivanjem, što god to značilo.

"Očekuje nas to žestoko podmlađivanje, možete to vidjeti po godištu igračica, malo smo kasnili i imali neke otkaze neplanirane, ali smo iskoristili vrijeme da u ovom periodu okupimo potencijalne mlađe igračice. Moja želja je da već od danas krenemo s nekim postavljanjem sistema i kroz razgovor s igračima kako bi to trebalo izgledati. Uz pomoć nekih starijih igrača, pokušat ćemo kroz godinu ili dvije doći u poziciju da igramo velika takmičenja", naglasio je Pavlović.

Kopirati
Drag cursor here to close