Priznanje za Raziju Mujanović

Miloš: Garbajosa ima velike planove

Tijekom održavanja sjednice Generalne skupštine predsjednik UO KSBiH preuzeo je i nagradu za Raziju Mujanović, koju je tim menadžerica bh. ženske košarkaške reprezentacije dobila za rad u Odboru za žensku košarku FIBA.
Sport / Košarka | 22. 05. 2023. u 08:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda je održana sjednica Generalne skupštine FIBA Europe, na kojoj je izabran novi predsjednik. To je legenda španjolske i europske košarke Jorge Garbajosa. Garbajosa je sa Španjolskom bio svjetski, europski prvak, igrao je finale Olimpijskih igara. Igrao je za Tau Ceramicu, Benetton, Unicaju, Toronto, Khimki Moscow Region, Real Madrid.

FIOvoj skupštini je prisustvovao i Dalibor Miloš, predsjednik Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH. Prvi čovjek KSBiH ovom prilikom je čestitao Garbajosi na imenovanju, a također se susreo s izvršnim direktorom FIBA Europe Kamilom Novakom te brojnim predstavnicima nacionalnih saveza.

"Dojam je da nas u vrhu kontinentalne košarke puno više poznaju i cijene nego što mi sami sebe cijenimo. Kao primjer ovoga što govorim mogu izdvojiti razgovor s glavnim tajnikom FIBA Andreasom Zagklisom. Biranim riječima priča o nama. Gledao je utakmice našeg prvaka Igokee u Ligi prvaka i bio impresioniran, posebno kapitenom ekipe. Također, svima je u lijepom sjećanju ostala dobro organizirana sjednica Generalne skupštine FIBA Europe, koja je održana u Sarajevu prije dvije godine", kaže Miloš za zvaničnu stranicu KSBiH.

Naglašava kako je u veoma ugodnom tonu prošao i dijalog s novim predsjednikom FIBA Europe.

"Ima velike planove. Rekao je da kako nas planira uskoro obići. Moram reći i kako me je potpredsjednik Košarkaškog saveza Poljske Grzegorz Bachanski dva puta pitao u kakvom sastavu dolazimo na pretkvalifikacijski turnir, koji se održava upravo u njegovoj zemlji. Očito je da nas se boji. Samo sam mu rekao da ćemo doći i pobijediti", ističe Dalibor Miloš.

Tijekom održavanja sjednice Generalne skupštine predsjednik UO KSBiH preuzeo je i nagradu za Raziju Mujanović, koju je tim menadžerica bh. ženske košarkaške reprezentacije dobila za rad u Odboru za žensku košarku FIBA.

Kopirati
Drag cursor here to close