Prozvali KS BIH

Banovići oštro reagirali nakon "skidanja" njihove igračice s popisa

Košarkašica višestrukog prvaka BiH Ajla Ikanović je ranije igrala za sve reprezentativne selekcije, bila je članica reprezentacije koja je nastupa na Svjetskom prvenstvu.
Sport / Košarka | 01. 08. 2023. u 10:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Saopćenjem za javnost oglasio se ŽKK RMU Banovići nakon što je kako oni tvrde njihova košarkašica Ajla Ikanović preko noći "skinuta" sa spiska reprezentativki.

Košarkašica višestrukog prvaka BiH Ajla Ikanović je ranije igrala za sve reprezentativne selekcije, bila je članica reprezentacije koja je nastupa na Svjetskom prvenstvu.

"Ajli Ikanović je 12. lipnja s mail adrese KSBiH stigao dopis da se nalazi na spisku seniorske reprezentacije BiH, te da dođe na pripreme koje će se održati od 1. do 19. kolovoza (velikim slovima je naznačeno da dopis ne smijemo objaviti, ali ćemo isti sigurno predati nadležnim institucijama). Zašto? Zato što Ajla ni dan danas nije upoznata da se na istim pripremama neće naći, da je otpisana ili "skinuta" sa spiska selektora seniorske reprezentacije BiH", navode iz Banovića.

Iz redova nekadašnjeg prvaka BiH dodaju i da je Ikanović “zahvaljujući djevojkama, suigračicama i kolegicama iz reprezentacije upoznata da su sve nakon prvog maila dobile i drugi mail prije četiri dana da se okupljaju u hotelu Bosna u Sarajevu.

"Nismo i nikada nećemo biti klub koji moli, klub koji traži ili urgira da se jedno naše dijete nađe na spisku bilo koje reprezentativne selekcije naše zemlje. Da smo kao nacija dotakli dno u svim segmentima jesmo sigurno, nažalost. Pa i to da zbornici od 2019 "spadaju" s neba pa odjednom bivaju pomoćni selektori Juniorske ekipe A divizije, pa je l' ako već odes u Novi Sad da lobiraš kod izbornika da će biti izbornik repr.BiH onda mu možeš i narediti da mu tvoja "žena" bude pomoćnik u Staff-u itd itd…. Kod nas je l' pa može sve. Ali reći ćemo ono najvažnije, jer djeca širom naše zemlje ne treba da ispaštaju zbog par maloumnih, neobučenih i neškolovanih košarkaških kadrova.

Ajla Ikanović je igračica koja je rođena 1999 godine. Život je posvetila košarci. Javnost pa i Košarkaški Savez naše zemlje zna da je ova ista igračica prošla sve reprezentativne selekcije od najmlađe do najstarije ili seniorske repr.BiH. Javnost zna da je Ajla Ikanović u protekloj godini bila sudionik Europskog točnije Svjetskog prvenstva. Javnost, sportska a ne mahalska javnost zna, ne nogometna ili neka druga javnost zna da je Ajla Ikanović unazad 4 godine nosioc naše igre, nosioc seniorske košarke sa svojim kolektivom koji igra FINALA NAŠE ZEMLJE kako prvenstva BiH tako i Kup-a BiH. Da je Ajla Ikanović najbolji strijelac naše ekipe. A Bogami i sudionik Međunarodnog takmičenja Waba Liga" pojasnili su iz Ajlinog kluba te dodali.

"Naravno, kao iza svake djevojke i curice tako strogo stojimo i iza naše Ajle, a dopis upućen kancelariji KSBIH, članovima UO KSBIH , regionalnim savezima BiH , te na mnoge druge adrese u našoj državi je već danas otišao. Nepravdu, udarce, poniženja potražit ćemo na adresama na koje i vi sami idete, ali vam garantiramo da snove naše djece, snove naših djevojaka neće ugasiti Zenica u to vam se javno kunemo!!!!

Kopirati
Drag cursor here to close