Nakon Gorana Loje

Miloš Pavlović novi izbornik ženske košarkaške reprezentacije BiH

Miloš Pavlović je šef stručnog stožera mađarskog Vasasa. Ranije je bio trener Gyora, također kluba iz Mađarske, a sa ekipom Radivoja Koraća je nekoliko sezona osvajao Prvenstvo Srbije, kao i WABA ligu.
Sport / Košarka | 12. 07. 2023. u 09:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ženska košarkaška reprezentacija BiH ima novog izbornika. Goranu Loju s kojim je reprezentacija napravila ogromne uspjehe, u posljednjih nekoliko godina na klupi će zamijeniti Miloš Pavlović. S ambicioznim stručnjakom, kako se navodi na zvaničnoj stranici Košarkaškog saveza BiH, obavljeni su temeljiti razgovori, nakon kojih je zaključeno da se radi o najboljem kandidatu za klupu reprezentacije.

Jedan od osnovnih kriterija je bila stručnost u radu s mlađim igračicama, s obzirom na to da reprezentaciju očekuje svojevrsna smjena generacija nakon što se nekoliko iskusnijih košarkašica oprostilo od dresa s državnim grbom.

Miloš Pavlović je šef stručnog stožera mađarskog Vasasa. Ranije je bio trener Gyora, također kluba iz Mađarske, a sa ekipom Radivoja Koraća je nekoliko sezona osvajao Prvenstvo Srbije, kao i WABA ligu.

Uspješno je obavljao i funkciju selektora U-20 reprezentacije Srbije sa kojom ima srebrnu medalju s Evropskog prvenstva. Također, kao dio stručnog štaba seniorske reprezentacije Srbije ima osvojeno evropsko zlato.

"Prije svega, velika je čast i zadovoljstvo biti izabran za mjesto izbornika. Ukazano mi je veliko povjerenje. Zahvalan sam na tome čelnicima Košarkaškog saveza BiH. Goran Lojo i prethodna generacija su postavili izuzetno visoke standarde i napravili velike uspjehe. Sada treba napraviti tranziciju u smjeni generacija i ujedno to će biti moj najveći zadatak. Pogledati sve igračice, kandidatkinje za seniorski reprezentaciju u bliskoj budućnosti, napraviti kvalitetnu selekciju i strpljivo graditi tim koji bi mogao predstavljati BiH na pravi način. Čeka nas izuzetno težak posao, ali sam siguran da ćemo postići zacrtane ciljeve", istakao je Pavlović u izjavi za zvaničnu stranicu KSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close