Slabo izdanje košarkaša BiH

Poraz od Poljske koji će otežati posao do završnog turnira

Uz sve probleme, treba dodati i podatak da su košarkaši BiH uspjeli promašiti čak jedanaest slobodnih bacanja. Nurkić je sa 17 poena bio prvi strijelac, uz šut 5/11, Lazić je u završnici popravio svoju statistiku s 15 poena, Musa je ostao na 13...
Sport / Košarka | 14. 08. 2023. u 23:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Loše izdanje bh košarkaša. Izdanje koje je na kraju rezultiralo porazom od oslabljene Poljske 76:85. Čak i krajnji rezultat ne pokazuje kako se situacija razvijala na parketu.

S obzirom na to da su Poljaci u jednom trenutku imali i više od dvadeset poena prednosti. Na pet i pol minuta prije kraja. Da stvar bude gora, tri i pol minute prije kraja treće četvrtine Halilović je pogodio za 54:57. Nakon čega Poljaci prave seriju 13:0 u utakmicu odvode u mirne vode. Računajući završnicu treće četvrtine i polovinu posljednje, Poljska je napravila nevjerojatnu seriju 23:3.

Ta serija domaće selekcije ustvari je bila kulminacija onoga što smo gledali većim dijelom utakmice. Bez pravog, klasičnog playa - organizatora, s nikakvim preuzimanjima u obrani, reprezentacija BiH je do kraja prve četvrtine upala u probleme. Sokolowski je odigrao poluvrijeme karijere, čovjek je pogodio pet trica, 19 poena u prvom dijelu, ukupno 22. Ponitka je uz 22 poena imao 9 skokova i 7 asista. Zyskowski je dodao 13.  Poljaci su ubacili 14 trica, promašili su samo pet slobodnih bacanja.

Uz sve probleme, treba dodati i podatak da su košarkaši BiH uspjeli promašiti čak jedanaest slobodnih bacanja. Nurkić je sa 17 poena bio prvi strijelac, uz šut 5/11, Lazić je u završnici popravio svoju statistiku s 15 poena, Musa je ostao na 13 (4/9), dok je Alibegović ubacio 11.

Iako je reprezentacija BiH imala četvoricu dvocifrenih poraz nije uspjela izbjeći. Za košarkaše BiH slijedi dan odmora, pa susret protiv Mađarske u srijedu od 21 sat. Kako sada stvari stoje Poljska je blizu prvog mjesta što znači da će igrati protiv drugog iz skupine A, vrlo moguće Češke. Ako Izrael savlada Estoniju, BiH kao drugoplasirana može igrati upravo protiv ovog protivnika. Koji je za sada vrlo uvjerljiv.

Kopirati
Drag cursor here to close