Trener Srbije pred finale

Pešić: Njemačka za mene nije iznenađenje

"Imaju fantastičnu postavu, ako jedna ekipa dobije Ameriku, to je za svako poštovanje, i zahtjeva se maksimalan pristup u pripremi meča da realiziramo naš plan", reći če Pešić.
Sport / Košarka | 10. 09. 2023. u 10:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako netko poznaje reprezentaciju Njemačke u košarci onda je to Svetislav Pešić. Tamo je otišao još u drugoj polovini osamdesetih. Napravio čudo 1993. godine, kasnije je radio u Bayernu. Danas će upravo protiv Njemačke voditi Srbiju u svom drugom finalu na svjetskim prvenstvima. Kao u prethodnim utakmicama, Pešić je s maksimalnim respektom govorio o protivniku.

"Vjerojatno nitko nije očekivao Njemačku u finalu, ali jesam. Ne zato što su ostale ekipe slabije, nego zato što je Nemačka pokazala najviše, s nama. Nisu izgubili niti jednu utakmicu na ovom turniru, igraju sjajno, jedan perfektan turnir. Znam trenera, igrače, najveći kvaliteta im je kontinuitet. Imaju fantastičnu postavu, ako jedna ekipa dobije Ameriku, to je za svako poštovanje, i zahtjeva se maksimalan pristup u pripremi meča da realiziramo naš plan. U finalu su dvije izuzetno jake timske ekipe, zato i jesu tu. I oni kao i mi imaju jedan pobjednički pristup, sjajnu atmosferu, siguran sam da će biti pravo finale", dodao je Pešić.

Video: Svetislav Pešić 

Pešić se naravno prisjetio i Eurobasketa 1993. godine.

"Donio sam im mnogo više od zlata, tamo sam postao pravi trener, ali i oni su meni puno donijeli, svoj talenat sam pretvorio u kvalitetu i iskustvo, dodao je Pešić ističući još jednu obranu kao ključ rezultata.

"Naravno da je to ključ prije svega, mi smo ekipa koja je pokazala da iz obrane možemo da kreiramo naše napade. Mislim da smo vodeća ekipa po poenima iz tranzicije. Nemamo mi tu visinu i fiziku kao Nijemci, ali kvaliteta predviđanja situacija, dobro čitamo situacije u igri, ali bez borbenosti i zalaganja košarkaška inteligencija ne pomaže", zaključio je Pešić.

Kopirati
Drag cursor here to close