Srbija u finalu

Pešić: Najbolji smo defenzivni tim

Milutinov je bio fenomenalan, iz igre 6/6 uz deset skokova. Bogdanović je promašio četiri lopte (8/12). Srbija je imala preko 60 posto šuta iz igre, za dva poena je to išlo preko sedamdeset.
Sport / Košarka | 08. 09. 2023. u 13:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbija je u finalu Svjetskog prvenstva. Drugi put zvanično pod ovim imenom. Nakon Španjolske 2014. godine. Đorđević je bio tada na klupi, igrali su Teodosić, Bjelica, Kalinić, Marković, Krstić, ali i neki koji su danas tu poput Stefana Jovića, Bogdana Bogdanovića.

Kanađani su igrali dobro na ovom turniru, napokon su probili u probrano društvo, ali protiv Srbije nisu imali šansi. Srbija je imala 11 skokova više, igrači s klupe su uspjeli ubaciti čak 30 poena. Opet je Pešić rotirao iako su Milutinov, Bogdanović, Jović, Dobrić gledajući minute podnijeli najveći teret.

Milutinov je bio fenomenalan, iz igre 6/6 uz deset skokova. Bogdanović je promašio četiri lopte (8/12). Srbija je imala preko 60 posto šuta iz igre, za dva poena je to išlo preko sedamdeset.

"Veoma sam ponosan na tim, velika pobjeda. Odigrali smo sjajnu utakmici, najbolji smo defenzivni tim. Pokazali smo da znamo da igramo u napadu, tranziciju. To je bio ključ. Mi smo isto ovako igrali i na EP. Igrali smo fantastično, osim 10 minuta protiv Italije. I ovom prilikom želim da kažem da sam upravu. Imali smo ujedinjen tim, disali smo kao jedan i prošle godine. Obrana ne počinje od Milutinova, nego od bekova, pa se lančano nastavlja. Uvijek je najvažnija obrana na vanjskim igračima. Bekovi imaju povjerenje od ostalih igrača, zato imaju samopouzdanje da igraju takvu obranu nad igračima kakav je Shai. Avramović je pokazao sve to u Partizanu, Dobrić je odigrao fantastičnu utakmicu, i obrani i u napadu. Pričamo o obrani, a procenat šuta nam 62 posto u polufinalu SP", zaključio je Pešić.

Kopirati
Drag cursor here to close