Pred utakmicu polufinala

Pešić: Kanada je za mene kompletan paket

"Kanada je za mene kompletan paket po onom što su do sada pokazali. Mislim da su apsolutno najbolja selekcija kada gledamo napad, obranu, individualni kvalitetu", govori Pešić.
Sport / Košarka | 08. 09. 2023. u 02:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svetislav Pešić ima 74 godine. Kao izbornik Srbije osvajao je naslove prvo europskog, nakon toga i svjetskog prvaka. U samo dvije godine, 2002. Vratio se na klupu prije dvije godine, stvari nisu bile idealne, što u kvalifikacijama, što na Eurobasketu. Sada je ponovo u polufinalu Svjetskog prvenstva, Srbiju je odveo na Olimpijske igre. Sve bez Jokića i nekolicine važnih igrača. Sada slijedi duel protiv Kanade u polufinalu.

"Znamo kakva je Kanada, to je fantastična ekipa koja igra "small ball". Počinju s dva visoka igrača, ali kasnije prelaze na četiri vanjska i jednog visokog. To je NBA košarka i ništa nije novo. Interesantno je na koji način ćemo se mi organizirati i podijeliti zadatke u obrani. Najvažnije je koliko ćemo biti spremni da njihov napad u tranziciji i kontranapade gdje su fantastični neutraliziramo. To su igrači sa sjajnom individualnom tehnikom i sjajnim NBA statistikama. Kanada je ekipa koja je do sada pokazala jednu od najboljih obrana i zato se tu i nalaze. Sve to otežava pripremu za meč i ono što prije svega mislimo je da se borimo svim silama da im eliminiramo najbolje stvari, a to je tranzicija u napadu i jedan na jedan. To će nas koštati mnogo u radu nogama, ali to je to, polufinale i igramo s najboljom ekipom", naglasio je Pešić te dodao.

"Kanada je za mene kompletan paket po onom što su do sada pokazali. Mislim da su apsolutno najbolja selekcija kada gledamo napad, obranu, individualni kvalitetu... Imaju europskog trenera i točno se vidi njegov utjecaj na ekipu po načinu igre, za razliku od američke reprezentacije na primjer. Bolje su se prilagodili na FIBA pravila", zaključio je Pešić.

Kopirati
Drag cursor here to close