Završnica Mundobasketa

Srbija razbila Litvu i otišla u polufinale

Gledajući komparaciju reprezentacija, košarkaši Srbije su ubacili 17 poena iz tranzicije, igrači s klupe su postili 38 poena. Litvanci su izgubili 15 lopti, iz grešaka protivnika Srbi su stigli do 21 poena.
Sport / Košarka | 05. 09. 2023. u 14:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbija je prvi polufinalista Svjetskog prvenstva. U svojoj najboljoj partiji do sada izabranici Svetislava Pešića su nadigrali, rezultatski razbili Litvu 87:68. Nakon sveg što smo vidjeli na ovom turniru, realno pomalo neočekivano.

Međutim, samo u prvoj četvrtini Litva je držala korak zahvaljujući vanjskom šutu, prije svega tricama. Međutim, košarkaši Srbije su iz minute u minutu igrali sve bolju obranu, realizacija u napadu je bila sve bolja. Jednostavno Litvanci nisu uspijevali usporiti lagane ulaske Bogdanovića u suigrača u reket, polaganja i brze poene iz tranzicije. Četiri i pol minute prije prvog odlaska u svlačionice, Srbija je vodila pet razlike. Bogdanović veže pet poena, kasnije će ubaciti još jednu tricu za 49:38.

U nastavku utakmice Litvanci niti u jednom trenutku nisu zaprijetili. Jednostavno nisu imali načina. Zato su Nikola i Stefan Jović počeli pratiti Bogdanovića, njihovim tricama Srbije ide na velikih 65:51. Krajnji rezultat će pokazati kako je ustvari utakmica odlučena upravo u toj trećoj dionici.

Video: Srbija - Litva 

Gledajući komparaciju reprezentacija, košarkaši Srbije su ubacili 17 poena iz tranzicije, igrači s klupe su postili 38 poena. Litvanci su izgubili 15 lopti, iz grešaka protivnika Srbi su stigli do 21 poena. Koliko i sam Bogdanović koji je ovaj put promašio samo četiri lopte. Petrušev je bio odličan uz 17 poena, 6 skokova, Avramović je ukrao četiri lopte.

Litvanci nisu imali boljeg od Sedekerskisa (14 poena), Valanciunas je bio solidan s 11 poena, ali je imao samo 4 skoka, Kuzminskas loš u šutu za tri poena (0/5). Srbija će u polufinalu igrati protiv pobjednika utakmice Kanada - Slovenija.

Kopirati
Drag cursor here to close