"Ovo je za naše ljude"

Pešić: Medalja neće popraviti stanje u našoj košarci

"Medalja neće popraviti stanje u našoj košarci. Mi nemamo našu ligu, pogledajte Njemačku, imaju sjajan sustav, ligu. Zahvaljujući upravo tome oni uzimaju trofeje", istaknuo je izbornik Srbije.
Sport / Košarka | 10. 09. 2023. u 18:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka košarkaška reprezentacija postala je svjetski prvak. U finalu na Filipinima momčad Gordona Herberta pobijedila je Srbiju rezultatom 83:77 i tako nakon 20 godina i europskog zlata 1993. godine stigla do prvog velikog trofeja.

Zanimljivo, u tom finalu europske smotre njemački je izbornik bio baš Svetislav Pešić, koji je danas sjedio na klupi Srbije, pišu Sportske novosti

"Kad jedna ekipa ima vodstvo od početka do kraja i igra na visokom nivou moramo im čestitati. Bila nam je potrebna bolja rotacija. Naš medicinski tim napravio je sve da oporavi igrače. Izgubili smo Dobrića na početku utakmice, Bogdanović se osjećao bolesno, bilo je pitanja oko toga hoće li uopće moći nastupiti", rekao je Pešić.

Istaknuo je još jedan znakovit problem:

"Nažalost, ne vjerujem da će ova medalja popraviti stanje u našoj košarci. Ovo je medalja za sve naše ljude, za one koji su prešli ogroman put kako bi nas ovdje bodrili. Ali medalja neće popraviti stanje u našoj košarci. Mi nemamo našu ligu, pogledajte Njemačku, imaju sjajan sustav, ligu. Zahvaljujući upravo tome oni uzimaju trofeje".

Kopirati
Drag cursor here to close