Nakon 13 godina

Partizan u play offu Eurolige, koliko je novca zaradio?

Nije nevažno s kojeg će mjesta u play off jer recimo ukoliko bude sedmi, Partizanu pripada od Eurolige 584.466 eura, osmi sigurno neće biti. Ako bude šesti (645.112 eura), eventualno peti (703.759 eura).
Sport / Košarka | 08. 04. 2023. u 10:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trinaest godina je prošlo od nastupa Partizana na Final Fouru košarkaške Eurolige. Vujošević i Partizan su izgubili dvije utakmice u egalu, polufinale od Olympiacosa, za treće mjesto od CSKA. Nakon suspenzije ruskih momčadi, otvorila se mogućnost da pored Zvezde i Partizan zaigra elitno takmičenje.

Uloženo je poprilično novca i barem za sada se dio toga i vraća. Slavljem u Kneževini, protiv Monaca 88:84, Partizan je kolo prije kraja osigurao play off. Prvi put nakon 13 godina. I ne samo to, Partizan u ovom trenutku ima omjer 19-14, mogao bi dodati i pobjedu u posljednjem kolu, što ipak nije mala stvar. I nije nevažno s kojeg će mjesta u play off jer recimo ukoliko bude sedmi, Partizanu pripada od Eurolige 584.466 eura, osmi sigurno neće biti.

Ako bude šesti (645.112 eura), eventualno peti (703.759 eura). Za svaku pobjedu u Euroligi klub zaradi 37.500 eura, pa je Partizan na 712.500 eura. Sve ukupno, bez posljednje utakmice sa Panathinaikosom, Partizan je do sada zaradio najmanje 1.296.966 eura na ime premija Eurolige.

Željko Obradović je prije početka sezone najavio cilj ulazak u TOP osam, Za 18 nastupa u modernoj Euroligi, Željko Obradović je čak 14 puta bio među osam najboljih klubova i čak pet puta bio prvak (od ukupno devet) što niko osim njega nije uspio da napravi. kao mogući protivnici u play offu spominju se Monaco i Real Madrid, ali ipak treba pričekati posljednje kolo.

Prije svega, šta reći, sretan sam što smo pobjedili i izborili plasman među osam najboljih u Euroligi. Svaka čast mojim igračima na svemu što su do sada uradili. Bila je ovo teška utakmica protiv tima koji je već u prva četiri i imaće prednost domaćeg terena u play off seriji.

Čestitke i njima, ali i našim ljudima, koji su naša moć, koji pokreću tim, gdje god da igramo. Imamo toliko navijača koji su i ovdje bili u Monacu da nas podrže. To nam daje snagu da budemo na nivou na kojem je potrebno", rekao je kratko nakon utakmice Obradović.

Kopirati
Drag cursor here to close