Nakon deset godina čekanja

Partizan osvojio ABA ligu, Punter MVP finala

Kad su Vildoza i Nedović uvezali brzih poena, utakmica je ušla u nemirne vode jer je na semaforu stajalo 79:75. Međutim, Zvijezda nije smogla snage da u završnici napravi preokret.
Sport / Košarka | 22. 06. 2023. u 22:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon deset godina košarkaši Partizana su uspjeli osvojiti ABA ligu. U petoj utakmici finalne serije Partizan je pred rekordnim brojem gledatelja za ovu ligu (22.198) slavio 96:85 zahvaljujući prije svega sjajnoj igri u prvom poluvremenu.

Vanjski šut Partizana je sjajno funkcionirao, pa je nakon prvog poluvremena imao dvadeset poena prednosti. Međutim, u nastavak utakmice Zvezda je ušla s puno boljom energijom. Što se donekle i moglo očekivati. Jer jednostavno je nemoguće ostati u onakvom ritmu cijelu utakmicu. Tri minute i deset sekundi prije kraja treće četvrtine, Partizan je vodio 70:55, ali je do kraja te dionice Zvezda došla na samo -7.

Kad su Vildoza i Nedović uvezali brzih poena, utakmica je ušla u nemirne vode jer je na semaforu stajalo 79:75. Međutim, Zvijezda nije smogla snage da u završnici napravi preokret. Punter je nastavio pogađati, pridružio mu se Exum, Zvezda nije uspjela poentirati nekoliko napada i utakmica je bila lišena neizvjesne završnice.

Najbolji strijelac Partizana bio je Kevin Punter s 32 poena, a pratili su ga Zach LeDay s 15 i James Nunnally s 12 poena. Kod Crvene Zvezde, Ognjen Dobrić imao je postigao 18 poena. Partizanu je ovo sedmi naslov pobjednika ABA lige, dok je Zvezda ostala na šest. Za najkorisnijeg igrača finalne serije (MVP) proglašen je Kevin Punter. Punter je u prvom meču postigao 19, u drugom 13, trećem 12 i u četvrtom meču 10 poena.

Ni ovaj derbi nije prošao bez problema. Ovaj put su se dogodili prilikom dolaska košarkaša Zvezde u dvoranu, kada je bačeno nekoliko topovskih udara u blizini samog autobusa gostujućih igrača.

Kopirati
Drag cursor here to close