Finale ne može bez problema

Zvezda neće igrati završnicu ABA lige!

KK Crvena zvezda zna da je sportski direktor ABA lige Milija Vojinović odredio ove termine nakon velikih pritisaka tijekom četvrtka i petka, i u direktnom dogovoru sa zvaničnikom KK Partizan Zoranom Savićem....
Sport / Košarka | 03. 06. 2023. u 18:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završnice play offa u regionalnoj ABA ligi uglavnom prolazi uz probleme, afere. Sada je nova na pomolu. Zbog termina odigravanja utakmica završnice prvenstva Srbije. Još ranije se vodstvo Crvene Zvezde oglasilo saopćenjem u kojem su nagovijestili kako neće igrati završnicu ABA lige, ako se terminu budu "poklapali" s utakmicama finala prvenstva.

Završnica ABA lige se prema najavama treba igrati u terminima 12.6, 14.6, 17.6 treća, 19.6 odnosno 22.6. ukoliko bude potrebe za četvrtom i petom utakmicom. Što se tiče prvenstva Srbije, tamo Partizana nema, termini su 10. ili 12.6, 13. ili 15.6 te 15. ili 18.6. Danas je nakon potvrde finalne serije u ABA ligi, stiglo novo saopćenje u kojem stoji između ostalog.

"KK Crvena zvezda obavještava javnost nakon sramnog saopćenja ABA lige s terminima odigravanja finalnih utakmica – da neće igrati finale ABA lige čiji je početak zakazan za 12. lipanj 2023.godine! Klub ostaje pri svojoj odluci, kao što je i naveo u saopćenju od dana 31.05.2023. godine da neće igrati finale dok se ne završi domaće prvenstvo.

Pošto je ABA liga i zakazivanjem termina u vrijeme odigravanja finalne serije prvenstva Srbije (12.06 – 22.06.2023.godine) pokazala koliko je pod utjecajem jednog kluba i ljudi koji je svojim djelovanjem kompromitiraju i žele da osvoje titulu van terena (što je sada valjda svima jasno), KK Crvena zvezda je dužan da obavijesti javnost kako je došlo do zakazivanja ovih termina i vrlo moguće kraja ABA lige kao takmičenja!

KK Crvena zvezda zna da je sportski direktor ABA lige Milija Vojinović odredio ove termine nakon velikih pritisaka tijekom četvrtka i petka, i u direktnom dogovoru sa zvaničnikom KK Partizan Zoranom Savićem, istim onim koji je tako revnosno tužakao naš klub u Euroligi i pojedinim španskim klubovima tijekom ove sezone; Nismo upoznati s činjenicom da je Zoran Savić zvaničnik ABA lige, već samo službenik jednog kluba i ove termine ne prihvatimo NITI ĆEMO SE POJAVITI NA TERENU 12.06.2023.GODINE, KAO NI 14.06.2023.GODINE.

Ovom prilikom vas obavještavamo da će sve vaše aktivnosti i pokušaj eventualnog proglašenja drugog finaliste osvajačem ABA lige pratiti sudske tužbe, ali i vaša materijalna i krivična odgovornost za kraj ABA lige ovakve kakve je poznajemo!

Kopirati
Drag cursor here to close