Treća utakmica finala ABA lige

VIDEO I Baš kao i prošle godine, opet kaotično u Pioniru

"Mnogo je lošije bilo ono što se desilo prije utakmice. Bio je i direktor ABA lige, mislim da je sve vidio“, osvrnuo se na dešavanja prije početka utakmice Željko Obradović.
Sport / Košarka | 19. 06. 2023. u 01:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treća utakmica finalne serije ABA lige između Crvene Zvezde i Partizana je završena i to je ono najvažnije. Nakon svega što se dešavalo u najavi finalne serije, dvije utakmice u Areni su prošle bez većih problema, ali je ova treća obilovala incidentima, pa je na kraju najvažnije da je završena i to pobjedom Crvene Zvezde 91:78.

Video: Treća utakmica finala 

Počelo je i prije početka utakmice, po izlasku igrača Partizana na parket. Navijači Zvezde su krenuli bacati tvrde predmete, čak je i James Nunnally ušao u verbalni duel s pojedinim navijačima Zvezde uz parket, malo je nedostajalo da se situacija već tu otme kontroli. S obzirom na količinu tvrdih predmeta, igrači Partizana su odlučili povući u svlačionicu.

Video: Treća utakmica finala 

Prilikom odlaska, Izraelac Madar je pokazao srednji prst navijačima Zvezde, da još dodatno zagrije atmosferu u dvorani. Utakmica je nakon pola sata ipak počela, ali je zaiskrilo među igračima na parketu nakon što je Campazzo zaustavio nesportskim prekršajem Exuma. Stvorila se velika gužva ispod koša, ali je utakmica nastavljena. Baš kao i u situaciji kada su se opet pad vatrom domaćih navijača našli igrači Partizana koji su opet krenuli prema svlačionici ali ih je ovaj put vratio trener Obradović.

Nunnally je bio u centru pažnje nakon poena u finišu prvog dijela, ovaj put je razljutio navijače Zvezde poenima. Opet je skoro došlo do fizičkog kontakta, Reagirao je i Zoran Savić direktor Partizana.

"Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobjedi, odigrali su posljednju četvrtinu bolje. Bili smo egal tri četvrtine. U pojedinim trenucima nismo kontrolirale emocije i imali smo mnogo izgubljenih lopti, to je glavni problem. Zvezda je imala više posjeda.

Derbi su obilježili brojni incidenti, a u jednom trenutku igraču su krenuli da napuste parket, ali ih je Obradović zaustavio:

"Nije bilo razloga za tako nešto. Mnogo je lošije bilo ono što se desilo prije utakmice. Bio je i direktor ABA lige, mislim da je sve vidio“, osvrnuo se na dešavanja prije početka utakmice, kada su košarkaši Partizana otišli u svlačionicu jer su ih navijači gađali brojnim predmetima.

U pobjedničkom timu Nedović je bio najistaknutiji s 19 poena, pratili su ga Luka Mitrović i Filip Petrušev s po 16. Na drugoj strani Exumje bio najefikasniji sa 16 poena, a Madar je postigao poen manje.

Kopirati
Drag cursor here to close