Klub se seli u treću ligu?

Partizan neće igrati završnicu prvenstva Srbije

Prema informacijama koje dolaze iz Srbije, Partizan bi vrlo lako mogao završiti u trećoj ligi. Barem tako nalaže pravilnik KS Srbije.
Sport / Košarka | 09. 06. 2022. u 22:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako su i najavili, rukovodstvo KK Partizana, ovaj klub neće igrati završnicu prvenstva Srbije u košarci. Momčad nije trenerirala nakon pete utakmice finala ABA lige koja je prošla u znaku navijača jednog i drugog kluba. Zbog nereda je već na trećoj utakmici ispražnjen dio tribine, a na četvrtoj je dvorana bila samo djelomično otvorena, dok se drugo poluvrijeme petog susreta igralo u praznoj dvorani. Partizan je nakon svega odlučio odustati od borbe za naslov prvaka Srbije, a razloge su naveli u priopćenju.

"KK Partizan NIS je završio sezonu 2021/22 i neće se natjecati u play-offu domaće Superlige. Ovakvu odluku, klub je donio nakon svih događanja tijekom finalne serije play-offa ABA lige. Nakon svih apela koji su stizali i iz KK Crvena zvezda MTS i KK Partizan NIS, na svih pet utakmica su se događali brojni incidenti koji su dovodili do prekida utakmica, ugrožavanja sigurnosti igrača i članova stručnog stožera, djelimičnog i potpunog pražnjenja dvorane, kazni i sramoćenja srpse, odnosno regionalne košarke pred cijelim košarkaškim svijetom.

U svim događanjima, iz Partizana NIS nije izostala samokritičnost, jer su i predsjednik Ostoja Mijailović u javnim nastupima i trener Željko Obradović na konferencijama za medije, javno kritizirali neodgovorne pojedince među navijačima crno-bijelih zbog njihovog neprimjerenog ponašanja. Nažalost, nije urodilo plodom.Ovim činom, Partizan NIS želi poslati poruku kako više ne želi biti dio huliganskih pirova neodgovornih pojedinaca koji navijaju bilo za Partizan ili Crvenu zvezdu. Osnovano sumnjamo da bi eventualno novo finale između Partizana NIS i Crvene zvezde MTS bilo još jedan poligon za iživljavanje huligana i slanje još jedne grozne poruke u svijet.

Istovremeno, klub ovim činom ostavlja prostov svim relevantnim faktorima da od početka nove sezone sjednu i donesu rješenje koje će spriječiti da se slične stvari ikada ponove. Želja KK Partizan NIS je da naš Beograd i naša Srbija imaju dva predstavnika u Euroligi, a ovakvim ponašanjem pojedinaca i njihovim nesankcioniranjem, do ostvarenja te želje nikada nećemo doći. Naša zemlja je pokazala da je sposobna organizirati vrhunske sportske događaje. Baš nedavno održani 'Final Four' Eurolige je pravi primjer za to. Dvorana puna navijača Olympiakosa praćenih navijačima Crvene zvezde, ukupno četiri kluba, velik broj turista u našem gradu i niti jedan jedini incident.Zaključak: Ipak možemo! I to je slika koju bi svi trebali slati iz Beograda kao košarkaške prijestolnice Europe.

Također, ovom prilikom želimo ukazati i na činjenicu da su za 20 godina sudjelovanja u Euroligi i Eurokupu, na svim utakmicama u Beogradu zabilježeni incidenti kao na posljednjih pet utakmica finalne serije ABA lige. To nam govori da nada za ispravljanje duboko ukorijenjenih pogrešnih stvari ipak ima osnova.
Zbog toga što nada ipak postoji, KK Partizan NIS će u narednom periodu učitniti sve što je u njegovoj moći da se godinama nagomilavani problemi u Košarkaškoj ligi Srbije konačno riješe i da se liga iz pozicije u kojoj pojedinci imaju monopol na donošenje svih bitnih odluka vrati pod okrilje nacionalnog Saveza koji bi bio jamstvo jednakih uvjeta za sve.

Jer samo jednaki uvjeti za sve su dobra osnova da se tenzije smire i da se okrenemo isključivo košarci" između ostalog piše u saopćenju.

Nakon ove odluke ostalo je otvoreno pitanje što će se dalje događati. Prema informacijama koje dolaze iz Srbije, Partizan bi vrlo lako mogao završiti u trećoj ligi. Barem tako nalaže pravilnik KS Srbije. Iz KS Srbije kažu kako je odluka skandalozna, a kompletan slučaj će preuzeti disciplinski sudac, točnije postoje dvije Disciplinske komisije, jedna pod okriljem Košarkaškog saveza Srbije, a druga pod ingerencijom Košarkaške lige Srbije.

Kopirati
Drag cursor here to close