Katastrofalno loša organizacija finalne serije

Zvezda obranila titulu

" Da li će nekada biti normalni uvijeti za igranje košarke? To zavisi od čelnika lige. Moraju da se postave jasna pravila. ABA liga mora nešto da uradi, za dobrobit ovog sporta, to je pokazala ova finalna serija" rekao je Obradović nakon utakmice.
Sport / Košarka | 07. 06. 2022. u 00:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Užasno loš završetak sezone u regionalnoj ABA ligi. Nikad gori. A trebao je biti spektakl, duel trenutačno dvije najbolje momčadi na prostoru bivše države za jedno mjesto koje vodi u Euroligu. Međutim, vidjeli smo malo toga lijepog. Puno više ružnog. U drugoj je skoro došlo do tučnjave igrača Partizana i navijača Zvezde.
U sljedeće tri smo imali prekid, pražnjenje dvorane.

Skoro preslikan scenarij, pa ostaje pitanje je li se radi o namjerni propustima domaćina, organizatora ili nešto drugo. Bilo kako bilo, u petoj utakmici kojoj je bila Crvena Zvezda domaćin, suci su opet imali velikih problema sa ubačenim predmetima na parket. U jednom trenutku su tražili da se dio navijača skloni, na šest minuta i 46 sekundi prije kraja treće četvrtine ide novi prekid i pražnjenje kompletne dvorane.

Video: Trenutak prekida pete utakmice 

Dio navijača se našao na parketu, pa je prekid potrajao više od 40 minuta. Pred zvanično praznim tribinama na kojima su bile manje grupice navijača jednog i drugog tima, na kraju smo gledali neizvjesnu završnicu. Wolters je pogodio važni tricu za 78:75 na 58 sekundi prije kraja.

Košarkaši Partizana u tom periodu nisu mogli poentirati, ali su nekako ostali u životu. Punter je imao zadnji šut za produžetak ali nije pogodio, bilo je skoro i nemoguće. Davidovac je bio najefikasniji u timu sa Kalemegdana sa 15 poena, Wolters je stao na 12, Kalinić je postigao 11. Partizanu nije pomoglo ni 27 poena Puntera.Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić proglašen je za najkorisnijeg igrača finalne serije.

" Ova finalna serija nema nikakve veze sa košarkom, ali kao pravi sportista, uvijek ću čestitati rivalu na pobjedi. Da li će nekada biti normalni uvijeti za igranje košarke? To zavisi od čelnika lige. Moraju da se postave jasna pravila. ABA liga mora nešto da uradi, za dobrobit ovog sporta, to je pokazala ova finalna serija. Prvi novičić opomena, drugi novčić izbacivanje iz dvorane. To sam rekao i posle treće utakmice koja je odigrana pred našim navijačima. Sada ćemo da vidimo šta će reći druga strana", rekao je nakon utakmice Željko Obradović.

Kopirati
Drag cursor here to close