Nakon poraza od Njemačke

Nurkić: Ja kao lider moram igrati bolje

Ne bih se vraćao na suce, a presudile su naše izgubljene lopte. Ja moram bolje igrati kao lider ove ekipe. Pokazali smo da možemo igrati sa svima, iako su sudije imale neke čudne odluke", rekao je Nurkić nakon meča.
Sport / Košarka | 03. 09. 2022. u 18:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon prvog poluvremena je sve izgledalo dobro. Čak pomalo neočekivano dobro. Manje - više stvari su funkcionirale na najbolji način. Ali je onda došla treća četvrtina. Onaj dio za koji često izbornik Bećiragić voli reći "Kada uđemo u lošu seriju tu se ne zaustavljamo tako lako".

To je posebno vidljivo očito protiv jačih reprezentacija. Jer protivnika možete limitirati, usporiti, ali teško možete očekivati da loše šutira cijelu utakmicu. Voigtmann je pogodio tricu, pa je dodao dva, Schroder jednu tricu, Franz Wagner također jednu. Možda nije previše ali ako u napadu stane realizacija onda jeste. Jer su bh košarkaši prve poene u trećoj četvrtini postigli tek nakon pet minuta igre, Nurkić je poentirao. Na kraju je tih 17 razlike definitivno bilo previše.

"Presudio je ulazak u drugo poluvrijeme gdje smo ušli veoma loše. Na kraju smo odigrali ponovo u dobrom ritmu, pokazali smo karakter nismo odustajali. Sutra imamo novu utakmicu, idemo se spremiti. Čestitam Njemačkoj na trijumfu idemo dalje gledati sebe.Imali smo osjećaj da ćemo pobijediti. Možda su Jusuf i Džanan odigrali previše minuta. Ubacit ćemo Emira malo više u rotaciju. Mislim da ćemo imati snage do kraja prvenstva. Slovenci igraju večeras, tako da i njih čeka sutra teška utakmica. Ako ovako nastavimo bit će to dobro. Emir i Amar će biti dosta više u rotaciji, zavisi od njih koliko će biti fokusirani" istakao je izbornik Bećiragić.

Jusuf Nurkić je bio poprilično kritičan, ponajviše prema sebi, malo je pričao i o suđenju koji barem zasada na ovom Eurobasketu nije na najvišem nivou. Iako tu ima iskusnih sudaca, znamo da su oni najbolji pod Euroligom.

"Nema vremena za žaljenje, dobra stvar je što je nova utakmica već sutra. Mislim da su navijači zadovoljni kako smo se borili. Ne bih se vraćao na suce, a presudile su naše izgubljene lopte. Ja moram bolje igrati kao lider ove ekipe. Pokazali smo da možemo igrati sa svima, iako su sudije imale neke čudne odluke", rekao je Nurkić nakon meča.

Video: Presica nakon utakmice Njemačka - BiH 
Kopirati
Drag cursor here to close