Pred večerašnji susret sa Francuskom

Bećiragić: Svesti greške na najmanju moguću mjeru

Pokušaćemo da automatizovanim napadom broj grešaka svedemo na minimum, ako je ikako moguće. Ako to uspijemo onda će naš talenat doći do izražaja", tvrdi Bećiragić.
Sport / Košarka | 27. 08. 2022. u 01:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon onakvog izdanja u Podgorici, uvjerljivog poraza od Crne Gore, teško je bilo što očekivati od susreta protiv Francuske, selekcije koja je na posljednjim Igrama poražena u finalu od Amerikanaca. Francuzi su u susretu prvog kola drugog kruga razbili Češku 95:60 za jedno poluvrijeme. I to kako. Česi su za dvadeset minuta ubacili 18 poena. Treću četvrtinu je Francuska dobila 28:8, četvrtu 29:10. S razlogom se izbornik Bećiragič pribojava sličnog scenarija. Naravno, nije mogao da se ne dodatke susreta od prije četiri dana.

"Poraz je bio zaista težak. Način na koji smo izgubili utakmicu je neprihvatljiv. Ja se zajedno sa svim igračima osjećam postiđeno, nakon svih sastanaka koje smo uradili poslije utakmice. Više od 40 godina sam na terenu, svi smo gubili utakmice, ali kako smo igrali je zaista neprihvatljivo. Zaista je to bilo izuzetno loše, daleko od svega onoga što smo pokušali da radimo i što smo se dogovorili. Odbrana je bila loša, ali imali smo i izuzetno loš napad". Opet Bećiragić vjeruje kako bi stvari trebale izgledati puno bolje protiv Francuske, ali i na Eurobasketu.

"Imamo tu snagu, da je nemamo ne bi ovako pričali. Pokušaćemo da automatizovanim napadom broj grešaka svedemo na minimum, ako je ikako moguće. Ako to uspijemo onda će naš talenat doći do izražaja. Imamo problem što nas sutra čeka izuzetno težak protivnik, koji igra kao 'najjača oluja'. To će nam istovremeno pomoći da vidimo kako ćemo igrati protiv tih najjačih ekipa koje imamo u grupi na EP. Ništa slabiji od Francuza nisu Litvanci, Slovenci, Nijemci, koji imaju dobru ekipu i još su domaćini, također i Mađari, koji su nedavno bili blizu pobjede nad Litvanijom", naglasio je Bećiragić.

Kopirati
Drag cursor here to close