BiH napokon probila led

Bećiragić: Ja sam ovo nazvao nemogućom misijom

Na meni je da pričam, a oni da rade svaka im čast. Još uvijek smo sami sebi najveći neprijatelj. Naravno da ćemo razmišljati o protivniku, ali smo opet u situaciji da sami sebi pucamo u koljena" naglasio je Bećiragić.
Sport / Košarka | 01. 09. 2022. u 17:47 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jednom se moralo dogoditi. Nakon devet poraza u devet utakmica na otvaranju Eurobasketa, stigla je i prva pobjeda. Važna, vrijedna. Pobjeda koja budi nadu, otvara prostor, da bi reprezentacija BiH prvi put nakon 1993. godine mogla proći prvi krug. Na kraju je malo nedostajalo da "pukne" stotka.

Košarkaši BiH su se zaustavili na 95 poena. Musa i Nurkić su ubacili po 19 poena, Roberson je dodao jedan manje. Broj izgubljenih lopti je sveden na manje od deset (9), 42 skoka je svakako jedna raspektabilna brojka. Halilović je imao devet, Musa i Vrabac po pet.

"Bilo je sve kako smo očekivali. Imaju Mađari i glavu i rep. Rekli smo da moramo igrati jako svih 40 minuta i znali su da će popustiti prije ili kasnije. Hvala svima koji su mi iskazali saučešće i koji su bili na dženazi mojoj majci", rekao je Bećiragić.

Video: Bosnia and Herzegovina v Hungary - Press Conference 

Naredni izazov je selekcija Njemačke. Domaćin takmičenja i favorit protiv reprezentacije BiH. Izbornik se dotakao i naredne utakmice protiv Njemačke.

"Raspored nam ide u prilog. Imamo slobodan dan i imat ćemo šansu da se spremimo za vrlo važnu utakmicu protiv Njemačke. Za nas je to važna utakmica. Da je to treća utakmica, moglo bi biti pada. Imamo dovoljno snage. Musu i Mikija smo koristili malo više, ali takva je utakmica bila. Ali, imaju dovoljno snage da igraju nekoliko uzastopnih utakmica" dodao je Bećiragić.

"Mi smo za 14 dana sklepali ekipu i došli na Euro. Sve zahvaljujući ovim momcima, ja sam ovo nazvao nemogućom misijom. Sve je Bogami u njihovim rukama. Na meni je da pričam, a oni da rade svaka im čast. Još uvijek smo sami sebi najveći neprijatelj. Naravno da ćemo razmišljati o protivniku, ali smo opet u situaciji da sami sebi pucamo u koljena. Bit će opet da je najvažnije da ne izlazimo iz kontrole u odbrani i napadi i tek onda ako ne ide da mijenjamo planove. Igrat ćemo protiv organizatora prvenstva, oni će imati određenu prednost. Pokušat ćemo pripremiti igrače da budu spremni na sve, posebno na te vanjske efekte" zaključio je izbornik.

Video: Bosnia-Herzegovina 
Kopirati
Drag cursor here to close