Kobna treća četvrtina

Košarkaši poraženi od Njemačke

I pored loše igre u trećoj četvrtini, otvorila se prilika u četvrtoj. Sa 82-68, uspjela je BiH doći na -6 i napad. Međutim Roberson je promašio tricu, Thiemman je realizirao dva slobodna bacanja i tu je bilo sve jasno.
Sport / Košarka | 03. 09. 2022. u 16:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaška reprezentacija BiH je poražena u drugom susretu skupine B od domaćina Njemačke 92:82. Na kraju je možda ispalo preubjedljivo s obzirom da je BiH u prvom poluvremenu vodila tijekom dvadeset minuta, da je prednost išla i preko deset poena.

Svoju priliku reprezentacija BiH je propustila upravo u prvom poluvremenu. Jer na onakvu igru, prije svega u fazi napada BiH je morala imati veću rezultatsku prednost. Onih pet poena nakon prve četvrtine odnosno na poluvremenu je premalo.

Funkcionirala je igra u obrani, u napadu se igralo onako kako treba. Loptu se se spuštale na Nurkića, prošao je pick u nekoliko navrata, međutim, domaći košarkaši su uspjeli u finišu prvog dijela serijom 6:0 uhvatiti priključak.

Međutim, onda je stigla izuzetno loša treća četvrtina. Koju je Njemačka dobila sa nevjerojatnih, velikih 17 razlike. Ono o čemu je pričao izbornik Bećiragić i nakon Francuske. Kada kola krenu u suprotnom pravcu, onda ih je jednostavno teško zaustaviti. Samo 11 poena su postigli košarkaši BiH u toj četvrtini i tu je prila velikim dijelom bila odlučena.

I pored loše igre u trećoj četvrtini, otvorila se prilika u četvrtoj. Sa 82-68, uspjela je BiH doći na -6 i napad. Međutim Roberson je promašio tricu, Thiemman je realizirao dva slobodna bacanja i tu je bilo sve jasno. Schroder i Franz Wagner su vodili Njemačku do druge pobjede. Obojica su ubacila po 18 poena, Schroder se sakupio i devet asista, Wagner pet skokova.

Thiemann je stao na 14 poena, Obst je pogodio tri trice. Njemačka je imala 45 posto šuta, na liniji slobodnih bacanja su bili skoro perfektni 23/25, dok su u skoku imali osjetniju prednost 42-33, posebno u defenzivnom 31-24.

Kod reprezentacije BiH, Musa je završio susret sa 30 poena, uz samo četiri promašaja iz igre. Nurkić je na 21 poen dodao 7 skokova. Međutim, zakazao je šut za tri poena 6/24. I još jedan podatak koji svakako treba uzeti u obzir. 42 poena su uspjeli postići domaći košarkaši s klupe, dok je igrači s klupe BiH ubacili tek 11.

Košarkaška reprezentacija BiH je poražena u drugom susretu skupine B od domaćina Njemačke 92:82. Na kraju je možda ispalo preubjedljivo s obzirom da je BiH u prvom poluvremenu vodila tijekom dvadeset minuta, da je prednost išla i preko deset poena.

Kopirati
Drag cursor here to close