Jedan od čelnika FIBA-e

Novak: Imali smo dva velika sudačka propusta

"Naravno, teško je imati utakmice bez sudačkih grešaka, ali mi radimo sve da minimiziramo greške kako bi u svakom smislu imali najbolji utisak", naglasio je Novak.
Sport / Košarka | 19. 09. 2022. u 09:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kamil Novak je košarkašku karijeru gradio igrajući za klubove iz Češke, Portugala, Njemačke, Austrije. Dres reprezentacija je nosio osam godina. Danas je jedan od čelnika FIBA-e koji se prokomentirao suđenje na posljednjem Eurobasketu, prvi put nakon silnih kritika upućenih košarkaškoj federaciji, žalbi i pritužbi. Koje su bile opravdane jer su neke greške bile kardinalne, jer su direktno utjecale na rezultat pojedinih utakmica.

"Ono što se dogodilo na utakmici Njemačka - Litva jednostavno se nije smjelo dogoditi. To je bilo loše i ostavilo je ružan trag. Opet mislim da je bilo manje pritužbi na suđenje nego recimo 2015. godine. Ovdje ima mnogo velikih zvijezda i velika su očekivanja, mnogo je pritiska i ne bih se složio da je suđenje loše, pogotovo sada. Naravno dvije jako važne stvari su se dogodile.

Jedna na utakmica Njemačka - Litva, druga u susretu Gruzije i Turske. Osim toga nismo imali velike probleme. Sada imamo i mnogo veliku ulogu socijalnih mreža, tako da bilo tko u određenom trenutku može da napiše nešto i tako se stvara pogrešan utisak.

Suci su u prvom krugu takmičenja probali da pričaju s igračima i trenerima, ali to se pokazalo kao loše, tako da su bile mnogo strožiji u nokaut fazi. Stalno se priča o tome kako su ovdje na Eurobasketu sudili loši suci, ali to su suci koji sude u svojim ligama, koji su sudili na Europskim, Svjetskim prvenstvima, Olimpijskim igrama. Naravno, teško je imati utakmice bez sudačkih grešaka, ali mi radimo sve da minimiziramo greške kako bi u svakom smislu imali najbolji utisak", naglasio je Novak.

Kopirati
Drag cursor here to close