Litva ostaje na 0-3

Suci suspendirani, rezultat ostaje

Sudačka trojka Manuel Mazzoni (Italija), Wojciech Liszka (Poljska) i Michal Proc (Poljska) koja je bila zadužena za suđenje, u utakmici koju je Njemačka dobila nakon dva produžetka 109:107 je na kraju suspendirana.
Sport / Košarka | 05. 09. 2022. u 23:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na kraju se nešto moralo dogoditi jer je pogreška sudaca bila očigledna. Iako žalba KS Litve nije usvojena, FIBA je odlučila povući jedan potez. Sudačka trojka Manuel Mazzoni (Italija), Wojciech Liszka (Poljska) i Michal Proc (Poljska) koja je bila zadužena za suđenje, u utakmici koju je Njemačka dobila nakon dva produžetka 109:107 je na kraju suspendirana.

Sporni detalj koji je doveo u pitanje regularnost ovog susreta se dogodio 1:46 prije kraja treće četvrtine. Prvo je dosuđen prekršaj za Litvu, pa tehnička klupi Njemačke. Međutim, košarkaši Litve su izveli jedno slobodno bacanje manje. Zanimljivo, nakon isteka regularnog toka, sudačka trojka je pokušala kompenzirati svoj propust tako što će Litvancima to jedno slobodno bacanje. Međutim, tada je uslijedio protest domaćih i suci su odustali od još jednog nevjerojatnog nauma.

Žalba Litve nije usvojena, međutim FIBA je pronašla rješenje eliminiravši trojicu sudaca. Koliko će ova odluka promijeniti situaciju sa suđenjem, vidjet ćemo u nastavku turnira.

Kopirati
Drag cursor here to close