Novi play

Nate Mason moguće novo ime u reprezentaciji BiH

Nate Mason ma 28 godina, studirao je i igrao na sveučilištu Minnesota. Nakon čega je krenula njegova karijera.
Sport / Košarka | 25. 03. 2024. u 23:59

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon Eurobasketa 2001. godine, reprezentacija BiH krenula u potragu za Amerikancem. Prvi izbori je bio Terrell Castle. Nakon njega je došao jedan koji je ostavio dubok trag, Henry Domercant.

Za mandata Ace Petrovića dres reprezentacije BiH je nosio Zack Wright, kojeg će naslijediti vrlo dobri John Roberson. Međutim, Robersona u posljednje vrijeme nema.

Nije ga bilo u kvalifikacijama za Olimpijske igre, nema ga u aktualnom ciklusu za naredni Eurobasket. Osjeti se to na igri reprezentacije BiH. Koja je u posljednje vrijeme bez pravog playa. Kao moguće novo ime spominje se Nate Mason koji nastupa u turskom Yukatel Merkezefendiju.

Nate Mason ma 28 godina, studirao je i igrao na sveučilištu Minnesota. Nakon čega je krenula njegova karijera. Prvo od G-lige u kojoj je igrao za Texas Legends. U Europi je igrao za Hapoel Eilat, BC Avtodor, Le Mans, prije nego što je stigao u Tursku.

Između Rusije i Francuske, Mason je odradio epizodu u Guangzhou Long Lionsima. On je trenutno četvrti najbolji strijelac turske Superlige s prosjekom od 19,41 poena po meču, a najbolji je asistent lige sa 7,29 asistencija po meču.

Kopirati
Drag cursor here to close