Nakon Francuske

Bećiragić: Moramo pronaći rješenje, play je prioritet

"Sto posto ćemo tražiti igrača, hoće li to biti jedinica, petica ili četvorka, još ne znam. U mojoj glavi, sad je to 85 % jedinica, dobar skorer koji će pomoći Amaru i Edinu. To je moje mišljenje", zaključio je Bećiragić
Sport / Košarka | 27. 02. 2024. u 00:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik nije morao otkrivati toplu vodu. Barem je u svijetu košarke to jasno. Defenzivni skok, procenat šuta, izgubljene lopte. Segmenti igre koji dobrim dijelom odlučuju o pobjedniku.

U skoku čak i nije toliko izgledalo loše, ali izgubljene lopte posebno one u presudnim trenucima, loš šut za tri poena, nekoliko čistih zicera koji su promašeni. To su definitivno stvari koje su u trenucima rezultatske klackalice bile uteg na vagi Francuske.

"Koliko god igrali dobro obranu, tih deset skokova im je dalo šansu da imaju poene iz drugog napada. Po igri kojoj smo pokazali u prvom poluvremenu, mi smo izuzetno slabiji fizički od njih. Potrošili su nas, umjesto da bude deset razlike za nas, bilo je dva za njih. Kada god smo uspjeli da organiziramo nismo našli poziciju za koš. Mislio sam da ćemo bolje da šutiramo za tri poena uz ovu atmosferu. Nisam pretpostavio da ćemo ovako loše šutirati. Mislio sam da ćemo s ovom atmosferom bolje da šutiramo za tri poena. Imali smo veliki broj otvorenih šuteva i onda bi podigli publiku i samljeli ih. To je bio naš nedostatak, a na sve ostalo smo računali", rekao je Bećiragić.

Kaže kako su greške prelomile ovaj meč.

"Kad mi gledamo pod adrenalinom, nama se učinilo da je bilo barem 5-6 grešaka. Kažem opet, učinilo. Zato bi bolje bilo da vidimo je li bilo zaista tako. Čak i tri greške promijene ritam utakmice, i mislim ako se to desilo, onda je to ozbiljno" dodao je Bećiragić i onda se dotakao teme koja je jako važna. Problem playa, pronalazak eventualnog novog stranca ako je priča s Robersonom završena.

"Zaista nam je potreban taj šuter, ako me pitate sad ovako, vruće glave. Mi smo računali na Johna Robersona, koji je šuter i koji će pogoditi te tri trice i koji će promijeniti ritam. Nismo mogli to da iskoristimo, razgovarali smo s njim i bio je spreman da igra, ali nakon desetak dana me nazvao i rekao da mu je koljeno nateklo, da mora ići na terapije. Ne bih volio direktno da govorim, ali čini mi se da ćemo morati napraviti neke promjene, malo podmladiti ekipu", govorio je izbornik koji očito ima nekog igrač u planu

"Već smo u kontaktima, najbitnije nam je naći igrača koji nam nedostaje, a da nije u pitanju neko tko će uzeti putovnicu i neće više dolaziti. To je zaista veliki problem, nije jednostavno. Sto posto ćemo tražiti igrača, hoće li to biti jedinica, petica ili četvorka, još ne znam. U mojoj glavi, sad je to 85 % jedinica, dobar skorer koji će pomoći Amaru i Edinu. To je moje mišljenje", zaključio je Bećiragić.

Kopirati
Drag cursor here to close