Kvalifikacije za Eurobasket 2025

Za početak kvalifikacija Cipar

Treba uzeti u obzir činjenicu da će i ova selekcija imati jednog "stranca", a to je Amerikanac Darral Willis, bivši košarkaš Monaca i Lokomotiva iz Kubana (trenutno igra u Japanu).
Sport / Košarka | 23. 02. 2024. u 09:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ciklus kvalifikacija za Eurobasket 2025. godine, muška košarkaška reprezentacija BiH otvara utakmicom na Cipru, protiv domaćina naredne smotre. FIBA je odlučila pa i četiri selekcije zemalja domaćina nastupaju u kvalifikacijama. To su Cipar, Finska, Poljska, Latvija, što znači da će iz pojedinih skupina samo dvije selekcije na završni turnir.

Tako će BiH ustvari borbu voditi protiv Francuske i Hrvatske za jedno od dva mjesta. U takvoj situaciji se očekuje da sve tri selekcije osvoje maksimalan broj bodova u duelima protiv Cipra. Za izbornike je donekle olakšavajuća okolnost što je ipak došlo do kakvog takvog dogovora između FIBA i Eurolige, pa igrači euroligaških klubova mogu igrati za reprezentaciju.

Cipar je u ovaj ciklus morao krenuti od pretkvalifikacija, s omjerom 1-5 su zaključili taj dio i samo zbog toga što su domaćini su prošli dalje. U drugom krugu su izgubili svih šest utakmica, posljednja je bila od Rumunjske 75:60.

Konstantinos Simitzis i Nikolaos Stylianou su gledajući statistiku te utakmice bili najbolji. Međutim, treba uzeti u obzir činjenicu da će i ova selekcija imati jednog "stranca", a to je Amerikanac Darral Willis, bivši košarkaš Monaca i Lokomotiva iz Kubana (trenutno igra u Japanu).

"Zadovoljan sam odnosom na treninzima, maksimalno smo svi fokusirani na utakmicu koja je pred nama. Kipar nije nimalo bezazlen protivnik, što god neko mislio. Niži su i brži od nas, imaju opasne šutere, dok reket pokriva naturalizirani američki centar Willis, koji sada igra u Japanu, a nastupao je ranije za neke ozbiljne europske klubove. Ipak, naravno da se ne odričemo uloge favorita, učinit ćemo sve da ostvarimo pobjedu na startu kvalifikacija", naglasio je Adis Bećiragić, izbornik reprezentacije.

Bećiragić je na Cipar poveo 12 igrača, danas računa na Adina Vrabca, Džanana Musu, Amara Alibegovića, Edina Atića, Amara Gegića, Ajdina Penavu, Adnana Arslanagića, Kenana Kamenjaša, Markusa Lončara, Aleksandra Lazića, Vojina Ilića i Ismeta Sejfića. Utakmica se igra u Eleftheria Sports Areni s početkom u 18 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close