Jokić nije mogao sam

Milwaukee i Golden State prema očekivanju

" Tip je pravi ratnik, jednostavno ne razumijem ljude koji pronalaze način da kritiziraju Jokića. Je li savršen? Ne, ne kažem da jest. Ali tip je definicija ratnika – natjecateljski, dosljedan", kaže trener Denvera Michael Malone.
Sport / Košarka | 28. 04. 2022. u 09:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milwaukee Bucksi i Golden State Warriorsi nastavljaju svoj put dalje u play offu, Chichago Bullsi i Denver Nuggetsi u ovom trenutku nisu mogli ni uspjeli napraviti nešto više od jedne pobjede u seriji.

Na ulasku u posljednju četvrtinu pete utakmice protiv Golden Statea, Denver je imao osam poena prednosti. Držali su se gosti do sedam minuta prije kraja, kada Payton II pogađa za tri i vodstvo Warriorsa. U nastavku prednost nije velika ali jeste ipak na strani Curryja i društva. Jokić ne odustaje, ali protiv raspoloženih Paytona "drugog" i Curryja nije mogao sam.

Nikola je promašio tricu, Curry je pogodio dva slobodna i tu je bio kraj priče. Petu utakmicu Golden State je dobio 102:98. Tu posljednju čevrtinu Warriorsi su dobili 12 razlike. Stephen Curry je s 30 poena vodio Warriorse, dok su po 15 zabili Klay Thompson i Gary Payton II. Nikola Jokić upisao je 30 poena, 19 skokova i 8 asistencija za Nuggetse, ali nije bilo dovoljno.

" Tip je pravi ratnik, jednostavno ne razumijem ljude koji pronalaze način da kritiziraju Jokića. Je li savršen? Ne, ne kažem da jest. Ali tip je definicija ratnika – natjecateljski, dosljedan. On utječe na igru na mnogo načina. Iza njega je sjajna sezona, mislim da je zaslužio biti MVP", kaže trener Nuggetsa Michael Malone.

"Nakon druge utakmice smo malo porazgovarali, vidjeli o čemu se radi. Znali smo što moramo uraditi, izaći na parket i igrati na visokoj razini. Paziti na detalje koliko je to moguće, pomagati jedni drugima u obrani, igrati kao momčad", rekao je nakon pete utakmice Giannis Antetokounmpo koji je petu utakmicu protiv Bullsa zaključio sa 33 poena i devet skokova.

Bucksi su porazili Bullse 116:100 igrajući bez važne karike Khrisa Middletona. Međutim, kada imate šest igrača sa deset ili više poena, onda se izostanak Middletona i ne osjeti previše. Pat Connaughton je zabio 20 poena ušavši s klupe, a Bobby Portis je ubacio 14 poena uz 17 skokova. Kod Bullsa je najefikasniji sa 23 poena bio Patrick Williams, dok je Nikola Vučević susret završio sa 19 poena i 16 skokova.

Milwaukee - Chicago 116:100 (4:1)
Golden State - Denver 102:98 (4:1)

Kopirati
Drag cursor here to close