Na Istoku slika nešto jasnija

Miami prošao Atlantu, Ja Morant slomio Minesotu

Ja Morant je potvrdio status igrača koji je najviše napredovao ove sezone. U posljednjoj četvrtini je ubacio 18 poena, posljednjih 13 svoje momčadi.
Sport / Nogomet | 27. 04. 2022. u 09:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon Bostona, plasman u drugikrug play off osigurala je i najbolja momčad ove konferencije, Miami. Iako su u petoj utakmici igrali bez ozlijeđenih Jimmy Butlera i Kylea Lowryja. Međutim, bili su neki drugi igrači. Recimo, Victor Oladipo (20 poena, 3 asistencije, 3 ukradene lopte) i Bam Adebayo (20 poena, 11 skokova, 4 asistencije).

Međutim, obrana, obrana je bila ta kojom su košarkaški Miamija slomili Hawkse. Koji su stalno kasnili u voj petoj minuti. Uspjeli su doći na -2, 74 sekunde prije kraja, Hunter je poentirao, na manje od devet sekundi bilo je 97:94 za goste. Gallinari je imao loptu za eventualne pordužetke, za zadnju akciju, ali je ostalo na tome, samo je imao.

" Miami je paklena momčad. Ti momci igraju sjajni i imamo veliko poštovanje prema njima" rekao je trener Hawksa Nate McMilan. Trae Young je doveo Atlantu u play off, ali je onda tu stao. U ovoj seriji kao da nije bilo nigdje. Mlada NBA zvijezda utakmicu je završila sa samo 11 poena uz šut 2/12 te 0/5 za tri poena. U cijeloj seriji Young je za tri poena šutirao 7/38. Što se tiče posljednje utakmice u ovoj seriji, kod Atlante je bio odličan De'Andre Hunter sa 35 poena, 11 skokova, nitko od ostalih igrača nije bio ni blizu.

Video: Miami Heat vs. Atlanta Hawks Full Game Highlights

Memphis je korak bliže ulasku u polufinale konfrencije, jer vodi 3:2 u izuzetno zanimljivoj seriji protiv Minesote. U ovoj petoj utakmici, Memphis je na početku poveo 10-ak poena prednosti, Minnesota se vratila pa je onda i vodila u jednom trenutku 92:79. No, onda je Memphis napravio novu seriju i u posljednju minutu se ušlo s egalom.

Ja Morant je potvrdio status igrača koji je najviše napredovao ove sezone. U posljednjoj četvrtini je ubacio 18 poena, uključujući super važnu tricu za 107:106 vodstvo Memphisa minutu i tri sekunde prije kraja i dva slobodna bacanja osam sekundi prije kraja. Uzvratio je Anthony Edwards tricom 3.7 sekundi prije kraja i činilo se kako utakmica ide u produžetke.

Naravno, s tim se nije složio Morant koji je u toj zadnjoj dionici ubacio posljednjih 13 poena za svoju momčad.Karl-Anthony Towns je promašio tricu sa sirenom.Morant je utakmicu završio s 30 poena, 13 skokova, 9 asistencija i 3 osvojene lopte, a imao je pomoć od Desmonda Banea (25p, 4s, 3b, 2uk) i Brandona Clarkea (21p, 15s, 3a). U redovima Timberwolvesa najbolji su bili Karl-Anthony Towns (28p, 12s, 3uk) i Anthony Edwards (22p).

Video: Minnesota Timberwolves vs Memphis Grizzlies - Full Game 5 

Najmanje uzbuđenja je bilo u susretu Phoenixa i New Orleansa. Sunsi su opravdali očekivanja svojih navijača, završilo je na kraju 112:97, za njihovo vodstvo u seriji 3:2.Kako i dalje nema ozlijeđenog Devina Bookera onda je stvari u svoje ruke preuzeo Mikal Bridges koji je susret završio s 31 poenom. Chris Paul je dodao 22 poena i 11 skokova, Deandre Ayton 19 poena.Kod Pelicansa su najbolji bili Brandon Ingram (22p, 5s, 5a) i CJ McCollum (21p, 8s, 5a, 2b).

Miami - Atlanta 97:94 (Miami je pobijedio u seriji 4-1)
Memphis - Minnesota 111:109 (3-2)
Phoenix - New Orleans 112:97 (3-2)

Kopirati
Drag cursor here to close