Trae Young, Chris Paul nevidljivi

Jokić spasio Denver, Sunsi bez Bookera u problemima

Denver Nuggetsi nisu uznemireni iako su na korak do eliminacije. Nakon 0:3 se skoro nemoguće vratiti, ali Jokić i društvo probaju ići od utakmice do utakmice.Nikola Jokić je bio u svom elementu, 37 poena, 8 skokova, 6 asistencija.
Sport / Košarka | 25. 04. 2022. u 09:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolja momčad Istoka, Miami je blizu plasmana u drugi krug play offa, koji nakon četvrte utakmice vodi 3:1, baš kao i aktualni prvak Milwaukee Bucksi. Nikola Jokić je spriječio metlu u dvoboju Golden State i Denvera, dok New Orleans za sada parira Phoenix Sunsima.

Kada je u pitanju duel Bucksa u Chicago Bullsa, jasno je kako prvaci idu u dobrom pravcu iako su malo "štekali" u prve dvije utakmice. Međutim, kako se serija prolazi tako su Bucksi sve bolji. To je potvrdila četvrta utakmica u kojoj su razbili Bullse u njihovom United Centru 119:95. Grayson Allen je odigrao svoju najbolju play off utakmicu, Chicagu je ubacio 27 poena uz šest trica.

Od početka utakmice je Allen bio na udaru navijača, koji nisu zaboravili kako je napravio prekršaj još u siječnju nad Alexom Carusom kojem je tada stradao zglob. Još od ranije Allen je igrajući za Duke stekao imidž lošeg momka.

Jrue Holiday mu se pridružio s 26 poena, a a svi zajedno su gledali u leđa barem što se tiče broja poena, Giannisu Antetokounmpu, koji je na kraju uz velikih 37 poena dodao i 11 skokova. Domaće je predvodio Zach LaVine (24 poena, šut 8-18, 13 asistencija), a pristojan je bio i DeMar DeRozan (23 poena, šut 8-20).

Denver Nuggetsi nisu uznemireni iako su na korak do eliminacije. Nakon 0:3 se skoro nemoguće vratiti, ali Jokić i društvo probaju ići od utakmice do utakmice.Nikola Jokić je bio u svom elementu, 37 poena, 8 skokova, 6 asistencija, ona jedna u finišu je bila važna za tri poena Willa Bartona kada se utakmica lomila 8.3 sekunde do kraja, tricu za pobjedu 126:121.

Monte Morris je također odigrao dobru utakmicu, posebno je bio raspoložen u trećoj četvrtini kada je pogodio pet trica, od 24 poena ukupno. Aaron Gordon je u obrani odradio dobar posao, uz to je uspio postići 21 poen. Steph Curry je predvodio Warriorse s 33 poena unatoč tome što je promašio deset trica i četiri slobodna što mu se nikada nije prije dogodilo.

Video: Golden State Warriors vs Denver Nuggets Game 4 Final Minutes

Miami je bio poprilično siguran u četvrtoj utakmici kao gost 110:86. Butler je zabio 13 od svojih 36 poena u dominantnoj drugoj četvrtini, koju su gosti dobili 15 razlike za vodstvo 55:41 na poluvremenu. Opet je obrana Miamija odradila veliki posao, Trae Young je bio nevidljiv, uspio je ubaciti mizernih 9 poena. Usput, treba znati kako je Miami igrao bez Kylea Lowryja čije je izostanak nadoknadio Buttler sa svojih 36 poena. Kod domaćina samo je De'Andre Hunter s 24 poena bio bolji od ostalih.


New Orleans je u sezonu krenuo sa tri pobjede u 19 utakmica, ali Pelicansi su došli u play off i tamo predstavljaju tvrd orah finalistima iz prošle sezone, Phoenix Sunsima. Naravno otežavajuća okolnost za Sunse je ozljeda Bookera kojeg nije bilo niti u četvrtoj utakmici. Sa druge strane se razigrao Brandon Ingram koji je za jednu četvrtinu ubacio 16 poena, ukupno 30. Jonas Valanciunas je odradio svoj posao s 26 poena i 15 skokova, rookie bek Herb Jones odradio odličan posao u obrani, prije svega na Chrisu Paulu koji nije bio zadovoljan suđenjem. Ostao je na četiri poena, Pelicansi su slavili 118:103.

Atlanta - Miami 86:110 (1:3)
Chicago - Milwaukee 95:119 (1:3)
Denver - Golden State 126:121 (1:3)
New Orleans - Phoenix 118:103 (2:2)

Kopirati
Drag cursor here to close