Bojanovih 12 poena, 4 skoka, dvije asistencije

Jazzeri ne popuštaju, Brooklyn na rubu eliminacije

Donovan Mitchell i Rudy Gobert su uzeli stvar u svoje ruke i Utah Jazz je ostvario pobjedu poenima Goberta.U posljednjem napadu Dallasa domaća obrana je ostala čvrsta, a Dinwiddiejev očajnički pokušaj za tricu nije došao ni do obruča.
Sport / Košarka | 24. 04. 2022. u 10:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Utah Jazza u svojoj su Vivint Areni svladali Dallas Maverickse sa 100:99 i tako izjednačili rezultat na 2-2 u seriji prvog kruga doigravanja. Jazzeri i Mavsi su u još jednoj neizvjesnoj utakmici pokazali zašto je ovo jedan od možda najneizvjesnijih duela prvog kola, serija za koju mnogi očekuju da će otići na maksimalnih sedam utakmica.

Ova četvrta utakmica je ponudila puno preokreta ali i uzbuđenja. Jazzeri su u jednom trenutku imali 12 poena prednosti, a onda je Dallas odgovorio u trećoj četvrtini, kad su igrači Jasona Kidda tricama zasuli koš Jazza i taj dio utakmice dobili sa 15 poena razlike (39-24). Kada se utakmica lomila u finišu Dončić je povezao pet poena, za 99:95 Mavsa na 39 sekundi prije kraja. Na drugoj strani je Mitchell izborio poentirao uz dodatno. Za razliku od njega Dwight Powell nije pogodio niti jedno od dva slobodna bacanja, pa je meč lopta ostala u rukama domaćih igrača.

Donovan Mitchell i Rudy Gobert su uzeli stvar u svoje ruke i Utah Jazz je ostvario pobjedu poenima Goberta.U posljednjem napadu Dallasa domaća obrana je ostala čvrsta, a Dinwiddiejev očajnički pokušaj za tricu nije došao ni do obruča. Jordan Clarkson je sa 25 koševa predvodio strijelce Jazza.

Video: Final 2:08 WILD ENDING Mavericks vs Jazz

Mitchell je uz 23 poena imao sedam asistencija, a Gobert je spojio 17 koševa i 15 skokova. Bojan Bogdanović je utakmicu završio sa 12 poena uz četiri skoka i dvije asistencije. Luka Dončić je stao na brojci od 30 peona, uz šut iz igre 11/21, sakupio je deset skokova i 4 asista. Jelen Brunson ga je pratio sa 23 poena.

Boston je zahvaljujući svojoj obrani skoro osigurao drugi krug play offa. Energični Celticsi u ovom su ogledu zaustavili dvije najveće suparničke zvijezde, Kevina Duranta i Kyrie Irvinga. I dok je Irving nešto i uradio u prve dvije utakmice, Durant nije skoro ništa. Barem ne onoliko koliko bi trebao.U trećoj utakmici su obojica postigla po 16 poena, s time da je Durant tome dodao po osam skokova i asistencija, a Irving devet.

Međutim Durant je imao šut 6/11, Irving 6/17. Usput Irving je promašio svih sedam trica. Bostonu je iz obrambenih ralja pobjegao samo Bruce Brown (26 poena), ali su to preživjeli.

Tijekom druge četvrtine Boston je otišao na prednost od 10 poena i više te je sve do kraja utakmice držao suparnika na relativno sličnoj udaljenosti. A kod tog odvajanja tijekom druge dionice sav je posao napravio Pritchard koji je tada postigao svih svojih 10 poena.

Epitet igrača utakmice svakako zaslužuje Jayson Tatum koji je osim sjajnog obrambenog posla na Durantu stigao domaćinu zabiti čak 39 poena uz pet skokova, šest asista te po šest izgubljenih, ali i osvojenih lopti. Jaylen Brown je, pak, dodao 23 koša i pet asistencija te je pogotovo bio razigran u zadnjoj dionici. Boston je slavio 109:103.

Situacija u dvoboju Memphisa i Minesote je također vrlo zanimljiva. U ovoj čevrtoj utakmici nije bilo toliko neizvjesno jer je domaći sastav u posljednju minutu i pol ušao s prednošću od sedam poena (115:108). Memphis je pokušavao tricama napraviti preokret te je pogađao, ali su košarkaši Minesote s linije slobodnih bacanja pogađali i nisu dozvolili da se situacija na parketu zakomplicira, iako možda krajni rezultat to ne sugerira.

Video: Final 1:39 WILD ENDING Grizzlies vs Timberwolves

U trijumfu Minesote 119:118, Karl-Anthony Towns je ugradio 33 poena i 14 skokova, Anthony Edwards je također odradio dobar posao sa svoja 24 poena. Najvažniji igrač Memphisa Ja Morant nije mogao bolje od 11 poena uz skroman šut 4/13.

Toronto je preživio moguću metlu. U četvrtoj utakmici Raptorsi zaustavitili Philadelphiju 110:102. Najbolji igrač Toronta bio je Pascal Siakam s osobnim rekordom u doigravanju od 34 poena, a tome je dodao osam skokova i pet asistencija. Gary Trent Jr. je dodao 24 poena, a 13 je ubacio Thaddeus Young. James Harden je predvodio strijelce Philadelphije s 22 poena. Embid je ostao na poen manje.

Toronto- Philadelphia 110:102 (3:1)
Brooklyn - Boston 103:109 (0:3)
Utah - Dallas 100:99 (2:2)
Minnesota - Memphis 119:118 (2:2)

Kopirati
Drag cursor here to close