Kroz play in

Miami i Minnesota na kraju ipak u play offu

Bullsi su tri minute prije kraja, imali pola koša prednosti protiv Miamija, ali su do kraja utakmice uspjeli postići samo jedan poen! Miami je napravio veliku seriju. Strus, Adebayo i Butler su bili u glavnim ulogama.
Sport / Košarka | 15. 04. 2023. u 09:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odigrane su posljednje utakmice play ina i sada definitivno imamo kompletirane parove play offa. Kao osma momčad Zapada, Minnesota ide na Denver, dok će se na Istoku, Miami suprotstaviti Milwaukee Bucksima.

Bullsi su tri minute prije kraja, imali pola koša prednosti protiv Miamija, ali su do kraja utakmice uspjeli postići samo jedan poen! Miami je napravio veliku seriju. Strus, Adebayo i Butler su bili u glavnim ulogama. Prvi je pogodio važnu tricu i tri slobodna bacanja za vodstvo domaće momčadi 99:91, 40 sekundi prije kraja. Adebayo je dodao jedno, Butler dva, dok se LaVine na drugoj strani ispucavao nastojeći Bullse vratiti u život. Upravo su Strus i Butler vodili Miami, obojica su postigla po 31 poena, Adebayo je imao čak 17 skokova. Kod Bullsa, usamljen je bio DeMar DeRozan s 26 poena. Miami je slavio 102:91.

U susretu Minnesote i Oklahome nije bilo nikakve dileme, završilo je na kraju 120:95. Nakon poluvremena Minnesota je imala deset poena prednosti, na kraju treće je to već bilo +17. Timberwolvese je do pobjede predvodio Karl Anthony Towns s 28 poena, 11 skokova i tri asista, a još dva domaća košarkaša ostvarila su double-double učinak.

Povratnik, Rudy Gobert ubacio je 21 uz 10 skokova i dva asista, a Anthony Edwards 19 poena uz 10 skokova i šest asista. Najbolji u redovima OKC-a bio je Shai Gilgeous Alexander s 22 poena, sedam skokova i tri asista što je daleko od njegovih najboljih partija, pogotovo kada uzmemo u obzir da je šutirao 5 od 19. Hrvatski košarkaš, Dario Šarić sa skromnim se učinkom oprostio od ovosezonske NBA lige, u 12 i pol minuta na parketu zabio je dva poena (šut 1/3) i pridodao je dva skoka.

Parovi play offa:

Istočna konferencija:
Milwaukee - Miami
Cleveland - New York
Philadelphia - Brooklyn
Boston - Atlanta

Zapadna konferencija:
Denver - Minnesota
Phoenix - LA Clippers
Sacramento - Golden State
Memphis - Lakers

Kopirati
Drag cursor here to close