Ostala još dva mjesta slobodna

Bullsi slavili nakon prekreta, Oklahoma bolja od New Orleansa

Bullsi su u jednom trenutku imali minus od 19 poena, u trećoj četvrtini, ali su onda stvar u svoje ruke Zach LaVine i DeMar DeRozan. Prvi je utakmicu završio s 39 poena, drugi s 23.
Sport / Košarka | 13. 04. 2023. u 09:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za posljednja dva mjesta u play offu borit će se Chicago protiv Miamija odnosno na Zapadu Oklahoma i Minnesota.

Bullsi su sinoć slavili u gostima kod Toronta 109:105 i tako izborili okršaj s Miamijem za osmo mjesto Istočne konferencije, dok je Thunder Darija Šarića slavio u gostima kod New Orleans Pelicansa 123:118, pa je posljednja prepreka Oklahome prije play offa, Minnesota.

Bullsi su u jednom trenutku imali minus od 19 poena, u trećoj četvrtini, ali su onda stvar u svoje ruke Zach LaVine i DeMar DeRozan. Prvi je utakmicu završio s 39 poena, drugi s 23. Kada je bilo najvažnije LaVine je ubacio 17 poena u trećoj četvrtini, 13 je dodao u četvrtoj.

Najefikasniji u redovima Toronta bio je Pascal Siakam s 32 poena, dok je Fred VanVleet upisao 26 poena uz 12 skokova. Inače, najveći problem igrača Raptorsa bila su slobodna bacanja, pogodili su ih tek 18 od 36, a šest su ih promašili u posljednjoj četvrtini kada se lomila utakmica. To im je ujedno i najlošiji učinak sezone u najvažnijoj utakmici sezone.

"Nije bitno jesam li imao nula poena ili 40, samo sam nam htio pomoći da stignemo do pobjede. U tome smo na koncu i uspjeli. Sada se okrećemo idućoj utakmici i onome što moramo odraditi", rekao je LaVine nakon pobjede.

Tijekom utakmice kameru su "hvatale" kćerkicu DeMara DeRozana koja je svojim navijanjem ukrala show svom tati.

Kćerka me nazvala neki dan nakon škole i pitala me može li doći u Toronto na utakmicu. Sjećam se da je išla na sve utakmice Raptorsa dok sam igrao za Toronto. Skoro sam ju odbio jer je morala ići u školu, ali bila je uporna u namjeri da dođe i da mi da podršku. Na kraju sam rekao: ‘U redu, možeš propustiti jedan dan škole i doći na utakmicu‘. Drago mi je što jesam. Dugujem joj zasigurno neke novce", komentirao je DeRozan nakon utakmice.

Shai Gilgeous-Alexander je nadolazeća zvijezda NBA lige, to je potvrdio još jednom ove sezone, kada je bilo najvažnije protiv New Orleansa. Posebno u drugom dijelu. U kojem je postigao 25 poena od svoja 32. Josh Giddey ubacio 31 uz 10 asistencija. Minutu i 40 sekundi prije kraja na semaforu je stajalo 112:112. Gilgeous-Alexander je pogodio za 115:114, gosti nisu iskoristili napad, pa je onda pogodio i četiri slobodna bacanja u posljednje tri sekunde. . Šarić je za nepunih 11 minuta igre upisao 4 poena, 3 skoka i 1 blokadu. Kod poraženih Pelicansa najbolji je bio Brandon Ingram s 30 poena, Herbert Jones je zabio 20, a Jonas Valančiunas 16 uz 18 skokova.

 

Kopirati
Drag cursor here to close