Kompletirani parovi drugog kruga

Memphis dobio šestu, slijedi Golden State

"Moramo bolje krenuti u utakmicu kako se ne bismo dovodili u neugodno situaciju. Ali uvijek pronađemo neki način, nastavljamo se boriti do kraja" poručio je nakon dvoboja Dillon Brooks.
Sport / Košarka | 30. 04. 2022. u 09:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na kraju je prvi krug prošao relativno brzo. Bez sedme utakmice, što baš nismo očekivali. Ali tako se na kraju dogodilo. Posljednja momčad koja ide dalje je ona Memphis Grizzliesa koja je u šestoj utakmici kao gost sredila Minnesota Timberwolvese 114:106.

Iako je mirisalo da bi baš ova serija mogla otići do maksimalnih sedam utakmica. Jer Minesota je u trećoj četvrtini u nekoliko navrata imala po deset poena prednosti, u jednom trenutku i +12. Gosti su uspjeli vratiti prednost tek tricom Desmonda Banea tri minute prije kraja. Super važna je bila i ona Tyusa Jonesa za 106:102 Mephisa minutu i deset prije kraja. Kada je krenuo taj asplet, domaći košarkaši nisu mogli ništa pogoditi, gosti su imali sigurne izvođače slobodnih bacanja i eto ih u drugom krugu.

Video: Memphis Grizzlies vs Minnesota Timberwolves Final Minutes

Do pobjede su Grizzliese vodili Dillon Brooks i Desmond Bane sa po 23 koša svaki, a Jaren Jackson Jr. je dodao 18 ubačaja i 14 skokova, dok je Brandon Clarke ubacio 17 poena i ugrabio 11 skokova. Memphis, drugoplasirana momčad Zapada, tako će u konferencijskom polufinalu igrati protiv treće plasiranih Golden State Warriorsa.

"Moramo bolje krenuti u utakmicu kako se ne bismo dovodili u neugodno situaciju. Ali uvijek pronađemo neki način, nastavljamo se boriti do kraja" poručio je nakon dvoboja Dillon Brooks.

Inače, Memphis je prva momčad koja je dobila nekoliko utakmica u play off seriji stizanjem zaostatka od deset ili više razlike.

Kod Wolvesa najbolji je bio Anthony Edwards sa 30 poena, Jaden McDaniels je dodao 24, a Karl-Anthony Towns 18 uz 10 skokova.

Kopirati
Drag cursor here to close