Sunsi, Mavsi i Sixersi idu dalje

Kraj za Bojana, Chris Paul bez promašaja

Mike Conley nije uspio poentirati, pa su Mavsi imali napad za pobjedu, ali Dončić ne pogađa. Na pet sekundi prije kraja, Conley gubi loptu, Brunsonovo jedno bacanje je na kraju bilo dovoljno, jer je Bogdanović promašio tricu.
Sport / Košarka | 29. 04. 2022. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dallas, Phoenix i Philadelphija su momčadi koje ćemo i dalje gledati ove sezone u play offu. Barem još najmanje četiri utakmice, vrlo vjerojatno koju i više. Mavsi su u šest utakmica eliminirali Utah Bojana Bogdanovića.

Bogdanović je pogodio tricu za 94:94, na 2:25 prije kraja. Gosti su uzvratili, dodavanje Dončića u tri poena pretvara Jalen Brunson koji je odiradio sjajan posao ne samo u ovoj utakmici već i u cijeloj seriji. Mike Conley nije uspio poentirati, pa su Mavsi imali napad za pobjedu, ali Dončić ne pogađa. Na pet sekundi prije kraja,
Conley gubi loptu, Brunsonovo jedno bacanje je na kraju bilo dovoljno, jer je Bogdanović promašio tricu.

Video: Dallas Mavericks vs Utah Jazz Game 6 Final Minutes

Luka Dončić i Jalen Brunson su vodili Dallas, obojica su ubacila po 24 poena, dok je najefikasniji kod Jazza sa 23 poena bio Donovan Mitchell. Bogdanović je ubacio 19 poena i bio je drugi najbolji strijelac Utaha. Iz igre je gađao 7-15, 3-6 za tricu, a upisao je i 4 skoka, 1 asistenciju i 1 ukradenu loptu za nepunih 36 minuta igre.

Sa ovih 98:96 Dallas je prošao prvu rundu doigravanja po prvi put nakon 2011. godine.

"Sjajan je osjećaj. Zaista sam sretan zbop prve pobjede u seriji doigravanja u karijeri. Utah ima sjajnu momčad i borili su se do kraja, svaka im čast, ali zaista sam sretan", rekao je Dončić nakon susreta.

Phoenix je slavio protiv New Orleansa 115:109 na krilima raspoloženih Chrisa Paula koji je zabio 33 poena uz 8 asistencija, te Deandrea Aytona koji je upisao 22 poena. Imali su Pelicansi čak sedmoricu dvoznamenkastih po broju poena koje je predvodio Brandon Ingram s 21 poenom (uz 11 asistencija), ali nije bilo dovoljno za produžetak serije.

Chris Paul je imao sjajnu večer u šestoj utakmici protiv Pelicansa. Nije promašio niti jednu loptu iz igre, pogodio je svih 14 uz osam skokova i pet asistencija. Ukupno je postigao 33 poena, 19 u posljednjoj četvrtini.

"Ovako nešto nisam nikad vidio. Mislim nitko od nas u momčadi Phoenixa", pojasnio je povratnik Devin Booker koji je dvoboj zaključio na 13 poena.

Imali su Sunsi zaostatak od deset poena na poluvremenu, ali su se vratili tako što su pogodili 13 lopti od 14 u trećoj dionici.Deandre Ayton je takošer bio dobar u ovom susretu sa svoja 22 poena.

Imali su Pelicansi čak sedmoricu dvoznamenkastih po broju poena koje je predvodio Brandon Ingram s 21 poenom (uz 11 asistencija), ali nije bilo dovoljno za produžetak serije.

Philadelphia je pregazila Toronto sa 132:97. Susret je prelomljen u trećoj četvrtini koju su 76ersi dobili sa 37:17. Joel Embiid vodio je Philadelphiju sa 33 poena i 10 skokova, Tyrese Maxey je upisao 25 poena, a James Harden 22 poena uz 15 asistencija. Najefikasniji kod Toronta bio je Chris Boucher sa 25 poena, dok je Pascal Siakam ubacio 24 poena.

Toronto - Philadelphia 97:132 (2:4)
New Orleans - Phoenix 109:115 (2:4)
Utah - Dallas 96:98 (2:4)

Kopirati
Drag cursor here to close