Još uvijek se čeka odluka FIBA-e

Lojo: Nismo bili dobri u obrani

"Mnogo loših stvari nam se desilo, nismo bili dobri u odbrani što je Kanada iskoristila sa visokim procentima šuta, vremenska zona je jedan od razloga, loše privikavanje na sve ovo, no nema izgovora", kaže Lojo.
Sport / Košarka | 12. 02. 2022. u 09:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za žensku košarkašku reprezentaciju BiH ovo je možda bio susret jednog ovakvog rivala. Jedne selekcije koja je tu na velikim takmičenjima prisutna, od Olimpijskih igara do svjetskih prvenstava. Selekcija koja je fizički dominatna i koja će u Australiji tražiti svoju priliku da dohvati čak medalju.

Za savladati takvog protivnika trebate ponuditi daleko više prije svega u obrani, pa u fazi napada. Kanađanke su uz sve to imale sjajan i visok procenat šuta.

"Loša odbrambena utakmica naše reprezentacije pogotovo u prvom dijelu. Težak i neočekivan poraz sa visokom razlikom. Kanada je fizički dominantnija reprezentacija, no to nije razlog naše loše igre. Ovo je naše prvo pokazivanje na velikom događaju, mnogo loših stvari nam se desilo, nismo bili dobri u odbrani što je Kanada iskoristila sa visokim procentima šuta, vremenska zona je jedan od razloga, loše privikavanje na sve ovo, no nema izgovora. Jedan od razloga može biti što utakmice nemaju takmičarski karakter, nije Kanada slučajno četvrta reprezentacije svijeta, loše smo pripremili utakmicu", rekao je Lojo i dodao:

"Definitivno nemamo iskustvo na ovakvim događajima, nismo bili na europskoj sceni 22 godine, prošle godine smo napravili veliki korak, osvojili smo peto mjesto na Eurobasketu i došli ovdje, napravili veliki korak. Igračice su bile nervozne, ali i problemi sa Bjelorusijom su možda utjecali na nas, čekamo odluku FIBA-e da smo se vjerovatno kvalifikovali na Svjetsko prvenstvo", kaže izbornik Lojo. 

Kopirati
Drag cursor here to close