NBA

Lakersi bolji od Celticsa, pobjede Philadelphije, Knicksa i Clevelanda

Lakerse je do pobjede predvodio Austin Reaves s 32 pogotka. Jayson Tatum je ubacio 23 koša za Celticse, a Kristaps Porzingis je dodao 17 poena, sedam skokova i pet blokada.
Sport / Košarka | 02. 02. 2024. u 08:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sinoć su u NBA odigrane četiri utakmice, a iznenađenje su priredili Los Angeles Lakersi koji su, iako bez svojih zvijezda LeBrona Jamesa i Anthonyja Daviesa, u gostima sa 117-105 pobijedili prvu momčad lige i Istočne konferencije Boston Celticse.

Boston je početkom zadnje četvrtine došao na šest koševa, ali se nakon toga nije uspio približiti.

Lakerse je do pobjede predvodio Austin Reaves s 32 pogotka. Jayson Tatum je ubacio 23 koša za Celticse, a Kristaps Porzingis je dodao 17 poena, sedam skokova i pet blokada. Sam Hauser ubacio je pet trica i također završio sa 17 poena.

Zahvaljujući ovom slavlju Lakersi imaju 25 pobjeda u 50 utakmica i učvrstili su se na 9. mjesto na Zapadu, dok je Boston i dalje vodeći na Istoku (37 pobjeda - 12 poraza).

Philadelphia 76ers su prekinuli niz od četiri poraza i na gostovanju su sa 127-124 nadigrali Utah Jazz, a najzaslužniji za pobjedu bio je Tyrese Maxey koji je postigao rekord karijere s 51 poenom.

Nekoliko sati nakon što je imenovan NBA All-Star pričuvom, Maxey je dokazao da pripada eliti lige postigavši 17 od 27 koševa iz igre, pogodivši sedam trica i 10-za-11 s linije slobodnih bacanja. Dva od tih slobodnih bacanja izvedena su 4,1 sekundu prije kraja. Tobias Harris dodao je 28 koševa za 76erse, a Kelly Oubre Jr. 16.

Joel Embiid propustio je utakmicu za 76erse nakon što je pretrpio lateralnu ozljedu meniskusa lijevog koljena u utakmici protiv Golden Statea u utorak.

Lauri Markkanen je ubacio 28 koševa uz 10 skokova za Jazz koji je izgubio treću uzastopnu utakmicu. Luka Šamanić nije igrao za Utah.

Cleveland Cavaliersi su sa 108-101 bili bolji od domaćih Memphis Grizzliesa

Donovan Mitchell postigao je 25 poena i upisao sedam asistencija za Cleveland kojem je ovo četvrta pobjeda zaredom.

Jaren Jackson Jr. je s 25 koševa bio najbolji u redovima Grizzliesa.

New York Knicks su upisali devetu pobjedu zaredom nakon što su nadoknadili zaostatak od 15 koševa i kod kuće sa 109-105 svladali Indiana Pacerse. Predvodio ih je Jalen Brunson sa 40 koševa, a Precious Achiuwa (12 poena, 16 skokova) i Isaiah Hartenstein (12 poena, 19 skokova) upisali su double-double učinak.

Pričuva Jalen Smith zabio je 20 poena za Pacerse kojima je ovo drugi poraz zaredom.

Kopirati
Drag cursor here to close