Phoenix i Denver u polufinalu

Kraj za Clipperse, Hawksi se ne predaju

Kod Clippersa najbolji je bio Norman Powell sa 27 poena, Mason Plumlee je dodao 20, a Ivica Zubac je u 23:52 minute na terenu upisao novi double-double - 16 koševa (šut iz igre 5/6) i dodao 10 skokova, dvije asistencije i jednu blokadu.
Sport / Košarka | 26. 04. 2023. u 09:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznata su dva putnika u drugi krug plaz offa. To su Phoenix Sunsi i Denver Nuggetsi. Phoenix Sunsi su u petoj utakmici prvog kruga doigravanja Zapadne konferencije NBA kod kuće sa 136-130 pobijedili LA Clipperse Ivice Zubca i plasirali se u polufinale rezultatom 4-1 u seriji.

Devin Booker zabio je 47 poena, uključujući 25 u trećoj četvrtini, a Phoenix je uspio nadoknaditi dvoznamenkasti zaostatak u drugom poluvremenu protiv gostujućeg Los Angelesa. Iako su se Clippersi borili, problemi sa ozljedama Paula Georgea i Kawhija Leonarda su bili veliki hendikep.

U petoj utakmici su se uspjel skoro vratiti iz minusa od 20 poena početkom četvrte četvrtine, ali kada je bilo potrebno Westbrook nije bio pravi. Na - 4 58 sekundi prije kraja, Westbrook je izgubio jednu loptu, Durant je siguran s linije slobodnih bacanja, nakon čega Westbrook i Mann nisu pogodili, Sunsi idu dalje. Westbrook je ubacio 14 poena, uz katastrofalan šut 3/18. Kod Clippersa najbolji je bio Norman Powell sa 27 poena, Mason Plumlee je dodao 20, a Ivica Zubac je u 23:52 minute na terenu upisao novi double-double - 16 koševa (šut iz igre 5/6) i dodao 10 skokova, dvije asistencije i jednu blokadu.

Kevin Durant dodao je 31 poen, a Deandre Ayton 21 poen i 11 skokova za Sunse. Phoenix će u polufinalu igrati s prvim nositeljima Denver Nuggetsima koji su izbacili Minnesota Timberwolvese. Prva je utakmica na rasporedu u subotu i igra se u Denveru.

Nikola Jokić je odao priznanje momčadi Minnesote koja se borila do posljednje sekunde iako je bila poprilično oslabljenja bez Jadena McDanielsa, centra Naza Reida, Kylea Andersona. Bez obzira na to posljednju loptu imao Anthony Edwards koji nije pogodio tricu za produžetak. Košarkaši Denvera su u penal završnici uglavnom bili sigurno sa linije slobodnih bacanja iako je recimo Jokić promašio jedno kod 112:109.

Nikola Jokić je imao 28 poena, 17 skokova i 12 asistencija za domaći Denver, Jamal Murray ubacio je 35 poena, Bruce Brown i Aaron Gordon po 14, a Michael Porter Jr. upisao je 10 skokova za Denver. Za prvi nositelje Nuggetse ovo je četvrti put u pet sezona da idu u polufinale Zapadne konferencije. Anthony Edwards predvodio je Minnesotu sa 29 poena, Karl-Anthony Towns je dodao 26 koševa i 11 skokova, a Rudy Gobert 16 poena i 15 skokova.

Pomalo neočekivano Atlanta Hawksi su doveli Boston već do šeste utakmice. Trae Young je zabio tricu 1.8 sekundi prije kraja za pobjedu Atlante, a utakmicu je završio s učinkom od 38 poena. Šesta utakmica igra se u četvrtak u Atlanti. Young je zabio posljednjih 14 poena za Atlantu, koja je igrala bez suspendiranog Dejountea Murraya. Young je dodao 13 asistencija i dvije ukradene lopte. John Collins pratio ga je sa 22 poena, a Bogdan Bogdanović je dodao 18 pogodaka.

Najbolji pojedinac Bostona bio je Jaylen Brown sa 35 poena, a Jayson Tatum je ubacio 19 koševa, pridodavši tome osam skokova i osam asistencija.

 

Istočna konferencija:
Boston Celtics - Atlanta Hawks 117:119 (3-2)

Zapadna konferencija:
Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 136:130 (4-1)
Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 112:109 (4-1)

 

Kopirati
Drag cursor here to close