Zubac skroman

VIDEO I Sunsi uzvratili Clippersima, Boston siguran

Ivica Zubac za pola sata koliko je proveo na parketu ostvario učinak od 8 poena i 6 skokova. Šut iz igre bio mu je na 2-7, slobodna bacanja na 4-6, a upisao je i dvije ukradene lopte.
Sport / Košarka | 19. 04. 2023. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Celticsi su protiv Hawksa polako stvarali svoju prednost, na poluvremenu 12 poena, u nastavku utakmice su otišli na +20 i već tada je bilo jasno da Hawksi teško mogu nešto napraviti u ovoj utakmici. Uspjeli su gosti zaprijetiti u ovom duelu, doći na - 8 nakon trice Bogdanovića, ali jednostavno bolje od toga nisu mogli. White tada preuzima odgovornost, ubacuje deset poena, Tatum dodaje jednu tricu i Boston opet odlazi na +14. Na kraju Celticsi slave 119:106. Tatum je na kraju imao 29 poena i 10 skokova, međutim Derrick White je bio blizu s 26 uz pet promašenih lopti. Kod Hawksa uobičajeno Murray 29 poena, Young 24.

Phoenix Sunsi su dobili Clipperse 123:109, puno teže nego što to krajnji rezultat pokazuje. Clippersi su sredinom druge četvrtine imali lijepih 13 poena prednosti, ali Sunsi odgovaraju serijom 8:0 u finišu iste za 59:59, Booker je taj koji vuče Sunse. Jesu Suns preuzeli kontrolu rezultata u nastavku, ali nisu uspjeli otići na veću prednost od sedam - osam poena. Utakmica se definitivno lomi u posljednje tri minute. Paul je poentirao za 117:109, Westbrook je upropastio dva vezana napada gostiju i njihov povratak je bio nemoguć na - 12, dvije minute prije kraja.

Za poraženu momčad igrao je i hrvatski košarkaški reprezentativac Ivica Zubac. On je za pola sata koliko je proveo na parketu ostvario učinak od 8 poena i 6 skokova. Šut iz igre bio mu je na 2-7, slobodna bacanja na 4-6, a upisao je i dvije ukradene lopte.

Devin Booker je zabio 38 poena, Durant 25, samo u trećoj četvrtini je Booker je zabio 18 poena uz šut 7/8. Kawhi Leonard predvodio je Clipperse s 31 poenom nakon što je postigao 38 u utakmici broj jedan, Russell Westbrook dodao je 28 poena uz šut 9/16.

Cavsi su Knickse slomili u drugoj četvrtini. Garland je u toj dionici postigao 15 poena, Cleveland je ono što se kaže "stisnuo" u obrani, pa su gosti iz New Yorka u tom periodu izgubili devet lopti.
Cleveland je otišao na dvadeset razlike, kasnije je i povećao svoju prednost. Utakmica je u nastavku uglavnom išla jednosmjernom ulicom. Julius Randle je imao svoj duel s Jarrettom Allenom nakon prekršaja, nešto je prigovorio i treneru domaćih J.B. Bickerstaffu i još nekim igračima na klupi.

Video: Cavs vs Knicks 2 utakmica 

Randle je sjajno zakucao baš Jarrettu kad ga je ovaj probao blokirati uz strašno neugodno prizemljenje. Utakmicu je obilježilo sjajno zakucavanje Garlanda preko centra Knicksa Isaiaha Hartensteina. Cavsi su slavili 107:90, uz 32 poena Garlanda. Kod Knicksa Julius Randle 22 poena.

Istočna konferencija:
Boston Celtics - Atlanta Hawks 119:106 (2:0)
Cleveland Cavaliers - NY Knicks 107:90 (1:1)

Zapadna konferencija:
Phoenix Suns - LA Clippers 123:109 (1:1)

Kopirati
Drag cursor here to close