NBA play off

Denver na korak do prolaska dalje, Jokićev triple-double

Za razliku od Minnesote, Atlanta Hawksi su još uvijek tu, uspjeli su dobiti Boston u trećoj utakmici. Trae Young nikada nije izgubio povjerenje u sebe, čak ni nakon niza loših nastupa u doigravanju.
Sport / Košarka | 22. 04. 2023. u 09:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Denvera stigli su na korak do plasmana u drugi krug play offa. Ništa neočekivano, najbolji sastav regularnog dijela sezone Zapadne konferencije NBA lige, je upisao i gostujuću pobjedu 111:120. Jokić je ostvario svoj sedmi triple-double u karijeri u doigravanju s 20 poena, 11 skokova i 12 asistencija.

Denver je utakmicu držao po kontrolom iako većim dijelom dvoboja prednost Nuggetsa nije bila velika. Minnesota je prijetila, ali je Porter Jr. pogodio tricu za 118:106 minutu i dvadeset sekundi prije kraja i sve je bilo jasno. Jamal Murray ovaj put nije bio pucački raspoložen kao ranije, ubacio je 18 poena, ali je tome dodao šest skokova i devet dodavanja. Prvi strijelac Denvera bio je Michael Porter Jr. s 25 poena, a ostvario je i devet skokova. Kod Minnesote je opet odličan bio Anthony Edwards s 36 poena, sedam skokova i pet asistencija, ali i treći put je bilo premalo protiv Denvera. Karl-Anthony Towns je dodao 27 poena uz sedam skokova.

Za razliku od Minnesote, Atlanta Hawksi su još uvijek tu, uspjeli su dobiti Boston u trećoj utakmici. Trae Young nikada nije izgubio povjerenje u sebe, čak ni nakon niza loših nastupa u doigravanju. Konačno, izgledao je poput onog karizmatičnog playa koji je prije dvije godine odveo Atlanta Hawkse do finala Istočne konferencije. Young je zabio 32 poena u svojoj najboljoj utakmici doigravanja od 2021., a Atlanta Hawksi su si dali tračak nade, pobijedivši Boston Celticse 130:122.

Na ulasku u posljednju četvrtinu Atlanta je imala sedam poena prednosti, Boston je došao na -2. Kad se utakmica lomila Young je ubacio pet poena, Murray je dodao tricu, dok su na drugoj strani Tatum i Brown promašili. Kod Bostona je zakazao Jaylen Brown koji je ubacio, za njega, tek 15 poena, dok je prvo ime gostiju bio Jayson Tatum s 29 poena, 10 skokova i pet asistencija. Marcus Smart je dao 24 koša uz osam asistencija.

New York je pred svojim navijačima svladao Cleveland 99:79 te je obranom došao do prednosti 2-1 u seriji. U prvom poluvremenu Cleveland je postigao samo 32 poena što je najgori učinak sezone, a ni u nastavku nije napadački bio puno bolji.

New York se u drugoj dionici susreta odvojio na prednost veću od deset poena koju je potom dodatno povećao za konačno slavlje. Prvi strijelac New York bio je Jalen Brunson koji je ubacio 21 poen uz šest asistencija i četiri skoka. RJ Barrett je dodao 19 uz osam skokova, a Julius Randle 11 uz također osam skokova.

Kod Clevelanda je dobar bio jedino Donovan Mitchell koji je ubacio 22 poena uz sedam skokova i pet asistencija, a potpuno je podbacio Darius Garland s 10 koševa i samo 4-21 šutom iz igre.

 

Istočna konferencija:
Atlanta Hawks - Boston Celtics 130:122 (1:2)
New York Knicks - Cleveland Cavaliers 99:79 (2:1)

Zapadna konferencija:
Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets 111:120 (0:3)

Kopirati
Drag cursor here to close