Igrački renovirana

Košarkašice BiH večeras protiv Njemačke

"Njemačka je zaista respektabilan protivnik. Sjevernu Makedoniju su dobile s velikom razlikom, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu", kaže Anđela Delić.
Sport / Košarka | 24. 11. 2022. u 11:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ženska košarkaška reprezentacija BiH nastavlja svoje kvalifikacije za naredni Eurobasket koji se igra naredne godine. Slobodno možemo reći igrački renovirana jer je došlo do velikih promjena u igračkom kadru.

"Reprezentacija će u narednim utakmicama kvalifikacijama okrenuti novu stranicu, nastupit ćemo u izmijenjenom sastavu. Na spisku su neke nove igračice od kojih očekujemo da već sad budu bitan segment tima, kao i one za koje vjerujemo da pred sobom imaju svijetlu budućnost" poručila je Razija Mujanović, tim menadžer reprezentacije.

Podsjećamo, nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu od reprezentacije su se oprostile Jonquel Jones, Nikolina Elez, Matea Tavić, Nikolina Delić, Miljana Džombeta. U nastavku kvalifikacija sada su tu Milica Deura, Courtney Hurt, Nikolina Knežević, Anđela Delić, Dragana Zubac, Nikolina Zubac, Dragana Domuzin, Jovana Marković, Gabriela Visković, Jovana Mandić, Ajla Selimović i Milina Mišeljić.

Prvi protivnik u nastavku kvalifikacija je Njemačka koja je do sada ostvarila jednu pobjedu i jedan poraz. Utakmica se igra u Weissenfelsu s početkom u 19 sati.

"Njemačka je zaista respektabilan protivnik. Sjevernu Makedoniju su dobile s velikom razlikom, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Imaju dobre igračice, neke od njih nastupaju u jakim ligama Španjolske i Francuske, ali mi ćemo dati maksimum i fokusirati se na našu igru kako bismo pokušale ostvariti pobjedu”, kaže Anđela Delić.

Plasman na Eurobasket osigurat će pobjednici skupina te četiri najbolje drugoplasirane selekcije. Trijumfom u večerašnjem duelu, ženska košarkaška reprezentacija BiH bi napravila veliki korak prema plasmanu na Eurobasket naredne godine.

Kopirati
Drag cursor here to close