Četvrta utakmica, četvrti poraz

Košarkašice bez šansi i protiv Belgije

Košarkašice BiH su se mučile s realizacijom, lopte su se gubile na sve strane, novi poraz je u takvoj situaciji bio neizbježan. U ovom susretu je procenat šuta košarkašica bio tek 35 posto, pogođene su samo tri trice, dok je izgubljeno 20 lopti.
Sport / Košarka | 26. 09. 2022. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U jedinom okršaju protiv europske selekcije na ovom prvenstvu, reprezentacija BiH je doživjela poraz. Ovaj put je Belgija bila bolja 55:85. Rezultatski, bh košarkašice su držale priključak do sredine druge četvrtine, a onda se kao i u prethodnim utakmicama sve nekako počelo raspadati.

Na četiri i pol minute prije kraja prvog poluvremena, Belgija je vodila 26:19, nakon čega izabranice Gorana Loje ostaju na samo tri ubačena poena. Belgija je sa 11:3 otišla na 37:22. U nastavku utakmice se niti jednog trenutka nije promijenila situacija na parketu.

Košarkašice BiH su se mučile s realizacijom, lopte su se gubile na sve strane, novi poraz je u takvoj situaciji bio neizbježan. U ovom susretu je procenat šuta košarkašica bio tek 35 posto, pogođene su samo tri trice, dok je izgubljeno 20 lopti. Matea Tavić i Nikolina Elez su uspjele postići 13 poena, Nikolin Knežević 12.

Belgija je imala skoro 53 posto šuta, 16 osvojenih lopti, dok je prvi strijelac selekcije bila Hind Ben Abdelkader s 18 poena. Belgijanke su ubacile 28 poena nakon grešaka košarkašica BiH, njihove igračice s klupe su uspjele postići čak 49 poena, iz kontri 21.

Kopirati
Drag cursor here to close