Završnica kvalifikacija za SP

Košarkaši se okupili u Tuzli

Košarkaši će narednih nekoliko dana trenirati u Mejdanu, gdje će 23. ovog mjeseca ugostiti selekciju Crne Gore. Da bi zadržala bilo kakve šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo, BiH mora u ovom susretu napraviti mali podvig, savladati Crnu Goru više
Sport / Košarka | 21. 02. 2023. u 09:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Tuzli pred dva posljednja susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Selektor Adis Bećiragić tijekom priprema na raspolaganju će imati sljedeće igrače: Miralema Halilovića, Johna Robersona, Amara Gegića, Kenana Kamenjaša, Sanija Čamparu, Ajdina Penavu, Aleksandra Lazića, Adina Vrabca, Đorđa Topolovića, Harisa Delalića, Amsala Delalića, Ismeta Sejfića, Vojina Ilića, Emira Ahmedovića, Adija Zahiragića i Amara Alibegovića.

Očekivano, na okupljanju se nisu pojavili Jusuf Nurkić i Džanan Musa. Musa je član Real Madrida koji igra svoje utakmice Eurolige, dok je Nurkić barem za sada u Portlandu, u posljednjih nekoliko tjedana je imao problema s ozljedama. Istovremeno, izbornik Bećiragić nije pozvao Emira Sulejmanovića i Edina Atića.

Košarkaši će narednih nekoliko dana trenirati u Mejdanu, gdje će 23. ovog mjeseca ugostiti selekciju Crne Gore. Da bi zadržala bilo kakve šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo, BiH mora u ovom susretu napraviti mali podvig, savladati Crnu Goru više od 19 razlike. U posljednjem susretu BiH će gostovati u Mađarskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close