Više poena s linije slobodnih bacanja nego iz igre

Košarkaši bez šansi u Podgorici

Podatak da su reprezentativci BiH pogodili više slobodnih bacanja nego šuteva iz igre dovoljno govori. S tim da treba uzeti u obzir činjenicu da su Crnogorci također malo stali s obranom u posljednjih sedam - osam minuta,
Sport / Košarka | 24. 08. 2022. u 21:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još jedan poraz košarkaške reprezentacije BiH koji je bio golim oko vidljiv već nakon prvog poluvremena. U igri bez obrane, uz katastrofalnu realizaciju u napadu nije moglo drugačije završiti. Od ovih krajnjih 88:69. Tako je priča o eventualnoj borbi za treće mjesto u skupini K kvalfikacija za SP vrlo vjerojatno završena. Pet kola prije kraja.

Samo je u prvoj četvrtini to bila koliko toliko izjednačena utakmica, onog trenutka kada su domaći, košarkaši Crne Gore pogodili nekoliko otvorenih šuteva priča je bila blizu kraju. Krajnja statistika je više nego poražavajuća u nekim segmentima. Recimo da reprezentacija BiH imala katastrofalan šut iz igre manji od 34 posto (21/62), da je trica bila katastrofalnih 5/27.

Podatak da su reprezentativci BiH pogodili više slobodnih bacanja nego šuteva iz igre dovoljno govori. S tim da treba uzeti u obzir činjenicu da su Crnogorci također malo stali s obranom u posljednjih sedam - osam minuta, ali su to opet znali nadoknaditi u napadu. Šut iz igre je bio 50 posto, za dva poena su promašili osam lopti, što nije iznenađenje s obzirom na ogroman broj pogođenih lopti na otvorenim šutevima ili klasičnim polaganjima.

Kod Crne Gore je prvi strijelac bio Vladimir Mihailović sa 20 poena, po 15 su dodali Popović i Perry. Kod BiH John Roberson 20 poena, Nurkić 13 uz 7 skokova, Musa je bio drugi strijelac s 19 uz šut iz igre 6/14.

Kopirati
Drag cursor here to close