Još su ostale dvije utakmice

Težak poraz, nada još uvijek postoji

"Natjerali su nas da izgubimo 24 lopte i to je najveća razlika između ova dva tima. Nismo mogli ništa da organiziramo u napadu" , kaže između ostalog Bećiragić.
Sport / Košarka | 15. 11. 2022. u 00:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Očekivano, reprezentacija Francuske je bez većih problema savladala poprilično oslabljenu reprezentaciju BiH u Pau 92:56.
Šira košarkaška javnost je u ovom susretu po prvi put imala prilike upoznati Victora Wembanyamu koji je zaigrao u dresu reprezentacije Francuske. Za 25 minuta na parketu ovaj kako mu mnogi predviđaju prvi pick drafta je ubacio 19 poena uz tek četiri skoka i dvije blokada.

Što se tiče same utakmice, bilo je samo pitanje koliko će vremena trebati domaćim košarkašima da slome otpor, igrački poprilično skromne BiH. Polako su Francuzi počeli stvarati prednost od sredine druge četvrtine, pa je to nakon poluvremena bilo 40:27, nakon tri četvrtine 59:44. Kako se bližio kraj utakmice tako je i rasla prednost domaće selekcije koja je na kraju slavila 92:56.

Pored Wembanyame, kod reprezentacije Francuske Begarin je dodao 17 poena. Kompletna Francuska je imala odličan šut za tri poena 14/26, ukupno su pogodili 50% lopti (35/70). Kod BiH je s 20 najbolji bio Kamenjaš, a Penava je dodao 10 poena. Veliki broj izgubljenih lopti imali su košarkaši BiH, čak 24, prednjačio je Vrabac s osam.

"Hvala svima koji su došli ovdje i gledali nas. Čestitam Francuskoj, igrali su dosta dobro, a promijenili su način igre u odnosu na pobjedu nad Litvanijom i Eurobasket. Igrali su agresivnije i mi nismo mogli da odgovorimo na to. Natjerali su nas da izgubimo 24 lopte i to je najveća razlika između ova dva tima. Nismo mogli ništa da organiziramo u napadu. Nedostajalo nam je sedam igrača, a kada pogledamo ove dvije utakmice – sretni smo što smo mogli dati šansu mladim igračima koji su budućnost našeg tima. Imamo šansu u februaru. Ako pobijedimo obje utakmice, idemo na SP" rekao je Bećiragić.

"Ja sam izuzetno zadovoljan ovim prozorom i onim što smo uradili na dvije utakmice. Posebno sam zadovoljan nakon svega što se desilo s povrijeđenim igračima. Mislim da smo odškrinuli vrata jednoj novoj selekciji igrača. Postoji mogućnost da u kratkom periodu zamijenimo neke igrače ovim mladim igračima i krenemo u novi ciklus. Generalno, zadovoljan sam", dodao je Bećiragić.

Kopirati
Drag cursor here to close