Utakmice skupine D

Srbija sigurna, Poljaci dobili Češku

Na kraju je bilo 100:76 uz 19 poena i 6 skokova Jokića, Vanja Marinković je bio odličan sa 18 poena i pet pogođenih trica, Vasilije Micić je stao na 15 poena. Kod Nizozemske je ispred svih bio Worthy De Jong s 28 poena.
Sport / Košarka | 02. 09. 2022. u 23:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Očekivanu pobjedu u svom prvom nastupu na turniru ostvarila je i reprezentacija Srbije. Krajnjih 24 razlike nije nikakvo iznenađenje u srazu jednog od najvećih favorita (Srbije) i jedne od najslabijih reprezentacija na turniru (Nizozemske).

Srbija je krenula sa 13:4 i već na početku utakmice je bilo jasno što možemo očekivati u nastavku susreta. Nakon prve četvrtine Srbija je imala deset poena prednosti, na poluvremenu je vodila 51:38. Uspjeli su Nizozemci u prvom dijelu treće četvrtine uhvatiti malo zraka, spustiti se na samo šest poena zaostatka, ali dalje i bolje od toga nisu mogli.

Na kraju je bilo 100:76 uz 19 poena i 6 skokova Jokića, Vanja Marinković je bio odličan sa 18 poena i pet pogođenih trica, Vasilije Micić je stao na 15 poena. Kod Nizozemske je ispred svih bio Worthy De Jong s 28 poena.

Pobjedu u ovoj skupini je proslavila i Poljska, što je malo iznenađenje s obzirom da Česi imaju Veselog, Satoranskog kojeg istina muči ozljeda, tu su Auda i Bohacik.

Poljaci su uspjeli Česima ubaciti 99 poena što baš i nije šest slučaj kada je u pitanju ova reprezentacija. Pored očekivanog dobrog A.J. Slaughtera, danas je velike problem Česima pravio odlični Mateusz Ponitka.

Poljaci su imali nakon deset minuta jedanaest poena prednosti ali je do poluvremena Češka došla u egal. Na kraju je utakmica odlučena u posljednjih pet minuta. A.J. Slaughter je prvo pogodio za plust šest, kasnije je dodao tricu za velikih 87:79 dvije i pol minute prije kraja.

Opet, kako se utakmica razvijala u drugom dijelu, krajnjih 99:84 izgleda malo preubjedljivo. A.J. Slaughter na visini zadatka 23 poena, Mateusz Ponitka 26 je predvodio selekciju.

Dobar posao su odradili Balcerowski s 14 poena i Sokolowski s 12 poena. Vesely je ostao na 17 poena, Satoransky je ukupno bio na parketu 17 minuta, nije postigao niti jedan poen.

Kopirati
Drag cursor here to close